Ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā ir cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija.

Trīs cilvēki no ugunsgrēkiem tikuši izglābti.

Kā informēja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste, svētdien plkst.11.52 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Elizabetes ielu Tukumā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, bija eksplodējis gāzes balons. Konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī, eksplodējot gāzei, kas bija noplūdusi no gāzes balona, aizdegās sadzīves mantas 0,5 kvadrātmetru platībā. Notikušajā cieta apmēram 30 gadus vecs vīrietis, kuru glābēji nogādāja līdz neatliekamās palīdzības mediķu automašīnai.

Plkst.23.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvības prospektu Jūrmalā, kur neapdzīvotā dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Divstāvu ēkas pirmajā stāvā dega atkritumi četru kvadrātmetru platībā un ēkas ārsiena 28 kvadrātmetru platībā. Glābēji no piedūmotās ēkas izglāba apmēram 39 gadus vecu vīrieti, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem un tika hospitalizēts. No ēkas tika evakuēti divi cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.1.53.

Ugunsdzēsēji aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsuši 23 ugunsgrēkus. Pieci ugunsgrēki fiksēti Rīgā, bet citās pilsētās un Latvijas novados - attiecīgi seši un 12.

Aizvadītajā diennaktī 11 gadījumos VUGD darbinieki devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos.

Kopumā šogad ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 50, bet cietuši vēl 182 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu