Brīvdienās Rīgā notverti seši nelegālo cigarešu tirgoņi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvdienās Rīgā notverti seši nelegālo cigarešu tirgoņi, informēja Rīgas Pašvaldības policijā.

Sestdien, 16.jūlijā, pašvaldības policijas darbinieki Rīgas Centrāltirgus apkaimē pamanīja vīrieti, kurš iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpumiem. Personai rokās bija iepirkuma maisiņš, caur kuru varēja redzēt vairākus cigarešu iepakojumus. Pārbaudot maisa saturu, aizdomas apstiprinājās - tajā konstatētas 400 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Vīrietis atzinās, ka cigaretes nesot paziņai, lai tās pārdotu.

Dažas stundas vēlāk Centrāltirgus apkaimē pamanīts vēl viens vīrietis, kurš pieliecās pie kioska un no melna maisa izvilka cigarešu paciņu, kuru iedeva blakus esošajam vīrietim. Pārbaudot maisa saturu, konstatēts, ka tajā atrodas 240 cigaretes bez akcīzes markām.

Savukārt Pļavniekos policijas darbinieki pamanīja personu, kurai rokās bija caurspīdīgs iepirkuma maisiņš, caur kuru varēja redzēt vairākus cigarešu iepakojumus un plastmasas pudeles, kurās bija iepildīts bezkrāsains šķidrums. Veicot pārrunas ar iespējamo nelegālo preču tirgoni, viņš atzinās, ka akcizētās preces nes uz slēptuvi, kur vēlāk tās centīsies iztirgot. Atverot pudeles, konstatēts, ka šķidrumam piemīt alkoholam raksturīgā smaka. Pie vīrieša konstatētas 400 cigaretes bez akcīzes markām un 5,5 litri bezkrāsainā šķidruma ar alkoholam raksturīgo smaku.

Tajā pašā laikā Ziepniekkalnā pamanīta sieviete, kura, tāpat kā iepriekš pieminētie kungi, pārvietoja un uzglabāja cigaretes bez akcīzes markām. Pie personas konstatētas 400 cigaretes.

Savukārt svētdien, 17.jūlijā, veicot atkārtotus reidus Centrāltirgus apkaimē, pašvaldības policisti pamanīja vēl divas personas, kuras iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpumiem. Pie personām atrastas 980 cigaretes bez akcīzes markām.

Kopā konfiscētas 2420 cigaretes un visām personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par ar akcīzes nodokli apliekamo preču iegādes, realizācijas, uzglabāšanas un pārvietošanas noteikumu pārkāpšanu. Likums paredz, ka par šo noteikumu pārkāpumu fiziskajai personai uzliek naudas sodu no 70 līdz 700 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu