Tiesās trīs personas par metamfetamīna tirgošanu lielos apmēros

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2017. gada 14. jūnijā Narkotiku nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par metamfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās, TVNET informēja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Divas personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas, viena cita persona pie kriminālatbildības saukta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 253.1 panta trešajā daļā un Krimināllikuma 20. panta ceturtajā daļā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai 2016. gada pavasarī Jūrmalas pilsētas teritorijā divas apsūdzētās personas personu grupā speciālā izmeklēšanas eksperimenta laikā par naudu realizēja ap 100 gramiem aizliegtas psihotropās vielas – metamfetamīna. Tā nelegāla aprite un lietošana apdraud veselību.

Trešā persona apsūdzēta par to, ka atbalstīja minētās personas. Pēc minēto personu aizturēšanas policijas darbinieki slēpņos atrada uz izņēma vēl ap 100 gramiem tās pašas vielas.

Prokurors piebilst, ka saskaņā ar likumu «Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību» metamfetamīna apmēri uzskatāmi par lieliem, ja tā daudzums ir virs diviem gramiem, līdz ar ko secināms, ka šajā krimināllietā psihotropās vielas daudzums ir ievērojams.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona Jūrmalas tiesu namam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu