Policisti izglābj kādu sirmgalvi, kura vairākas stundas uzturējusies ar gāzi pieplūdušā dzīvoklī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

17.jūnijā neilgi pirms pulksten 14.00 Rīgas pašvaldības policisti devās uz izsaukumu Sarkandaugavā, kur kāda daudzdzīvokļu nama iedzīvotāja ziņoja par spēcīgu gāzes smaku kāpņu telpā.

Policistiem notikuma vietā izsaucēja pastāstīja, ka rīta pusē kāpņu telpā bijusi spēcīga gāzes smaka. Nama iedzīvotāji nolēmuši atvērt koplietošanas telpas logus. Neskatoties uz vēdināšanu, spēcīgā smaka palikusi tieši pie kaimiņienes dzīvokļa. Sieviete par konstatēto nolēmusi ziņot policijai.

Likumsargi devās uz norādīto dzīvokli, taču tā durvis neviens neatvēra. Brīdi uzkavējoties, sadzirdēta dzīvokļa iemītniece, kura paskaidroja, ka nevar atrast dzīvokļa atslēgas.

Policisti pensionāri pieaicināja pie virtuves loga, kur sajusta spēcīga gāzes koncentrācija. Pieņemts lēmums nekavējoties ierāpties dzīvoklī pa logu.

Ar kopīgiem spēkiem vienam no policistiem izdevās iekļūt paaugstinātajā pirmā stāva dzīvoklī. Policists, apskatot sirmās kundzes mājvietu, pamanīja, ka gāzes plītij abi ventiļi ir pilnībā atvērti. Sieviete tieši tobrīd vēlējās sākt ēdiena gatavošanu un nebija sajutusi gāzes smaku. Abi slēdži nekavējoties noslēgti un atvērti visi logi. Tikmēr sieviete turpināja apgalvot, ka atslēgu viņai neesot, taču vēlāk tās atrada savā rokassomiņā.

Vienlaikus izsaukts neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un dežūrdaļas darbinieki sazvanīja sirmās kundzes mazmeitu, kura, uzzinot par notikušo, nekavējoties ieradās notikuma vietā.

Pēc brīža ieradās arī mediķi, kuri 87 gadus veco sievieti apskatīja un nolēma nogādāt ārstniecības iestādē. Veiktas pārrunas ar mazmeitu par iespējamo sirmās kundzes aprūpi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu