Policija aicina uzmanīties no viltus ārzemju interneta veikaliem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JAVIER SORIANO / AFP

Tuvojoties svētkiem un pastiprinātai dāvanu iegādei, Valsts policija (VP) aicina iedzīvotājus uzmanīties no viltus ārzemju interneta veikaliem, informēja VP.

VP ir zināmas situācijas, kad, veicot pirkumu ārpus Latvijas teritorijas esošos interneta veikalos, nauda tiek pārskaitīta, taču prece kaut kur pazūd jeb ilgstoši netiek saņemta. Diemžēl ir gadījumi, kad speciāli tiek izveidoti viltus ārzemju interneta veikali, lai ļaunprātīgi iegūtu pircēju naudu. Tādās situācijās naudas saņēmējs tīšuprāt neizsūta preci, kā rezultātā pasūtītājs kļūst par interneta krāpšanas upuri.

Lai izvairītos no tik nepatīkamām situācijām un nekļūtu par ārzemju interneta veikalu krāpšanas upuri, Valsts policija iesaka kritiski izvērtēt izvēlēto interneta veikalu un rūpīgi izlasīt pirkuma noteikumus.

Ja pirkuma apmaksai tiek izmantota kredītkarte, VP iesaka iegādāties atsevišķu norēķinu karti, ar kuru tiks veikti iepirkumi interneta veikalā un uz kuru tiks pārskaitīta tikai konkrēta pirkuma naudas summa. Tādējādi, ja būs notikusi krāpniecība, naudas saņēmēji iegūs tikai to naudu, kas bija paredzēta attiecīgajam pirkumam.

Tāpat VP iesaka izvēlēties tādus darījumus, kuros apmaksa jāveic pēc preces saņemšanas un pirkuma noformēšanā nevajag izpaust personīgo informāciju. Krāpnieki var lūgt ne tikai norādīt norēķinu kartes numuru, bet arī telefona numuru, personīgos datus, norēķinu kartes drošības kodu un pat internetbankas paroli.

VP uzsver, ka pircējs var droši pieprasīt preces, piemēram, sadzīves tehnikas vai elektropreces dokumentu.

Ja ir aizdomas, ka ir notikusi krāpniecība, VP aicina nekavējoties vērsties tuvākajā policijas iecirknī un ziņot par notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu