Rīgā vīrietim par picas nolaupīšanu draud cietumsods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Aizdomās par picas nolaupīšanu kurjeram Rīgā aizturēts kāds vīrietis, un viņam par šo noziegumu teorētiski var piemērot vairāku gadu cietumsodu, informēja Valsts policijā.

Laupīšana notikusi Mežciemā. Likumsargi noskaidroja, ka trīs vīrieši pa telefonu pasūtījuši picas. Piegādājot tās norādītājā adresē, kurjers piezvanījis pasūtītājiem, taču tie paziņojuši, ka neatrodas uz vietas un palūguši ēdienu piegādāt citur. Sagaidot pasūtīto picu jaunajā adresē, vīrieši lūguši to uzrādīt, apgalvojot, ka iepriekš saņēmuši piedegušu ēdienu. Kurjers vīriešu lūgumam atteicis. Pēkšņi viens no viņiem pienācis pie kurjera, iepūtis acīs asaru gāzi un nolaupījis somu, kurā atradās ēdiens un dzēriens. Pēc tam vīrieši pametuši notikuma vietu.

Rīgas Teikas iecirkņa policisti noskaidroja picas laupītāja identitāti un trešdien netālu no dzīvesvietas viņu aizturēja. Abi vīrieši, kuri nozieguma dienā atradās kopā ar izsalkušo draugu, neesot nojautuši par viņa nodomu veikt laupīšanu.

1998.gadā dzimušais aizdomās turētais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Policijā sākts kriminālprocess, kas sākotnēji kvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu.

Iegūstot visu iesaistīto personu liecības un pilnībā noskaidrojot notikušā apstākļus, sāktais kriminālprocess vēlāk var tikt kvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu.

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu