Rīgas centrā atrod masu kapus (130)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, Brīvības ielā 44, veicot izpēti, lai sāktu jaunas daudzfunkcionālas ēkas būvdarbus, atrasti 15. - 17. gadsimta masu kapi. Kā informēja investīciju kompānijas "Arts plaza" pārstāve Baiba Gerasimoviča, šobrīd notiek arheoloģiskā izpēte.

Pēc arheoloģiskās izpētes veikšanas tiks meklēta pārapbedīšanas vieta.

17. gadsimtā šajā Rīgas vietā bija pilsētas nomale, tāpēc, visticamāk, tie ir nabadzīgo pilsētnieku kapi, kaut gan 16. gadsimta otrajā pusē šajā vietā notika arī karadarbība (Livonijas karš).

Salīdzinoši netālajā Esplanādes teritorijā gan savulaik atradās Kubes kalns, kuru lika norakt Katrīna II. Tā 1784. un 1785. gadā tur strādāja dzimtļaudis, atrodot ļoti daudzu cilvēku mirstīgās atliekas, pie tam netika atrasts neviens zārks. Apglabātie - mēra epidēmijas upuri - bijuši apbērti ar kaļķi. Mēris Rīgā plosījās 1315., 1600., 1603., 1654., 1660. un 1710. gadā, un visas Kubes kalna norakšanā atrastās mirstīgās atliekas turpat Esplanādē arī tika apraktas. Arī nupat atrastie kauli varētu būt atskaņas no kādas Rīgas mēra epidēmijas.

Komentāri (130)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu