Vides valsts inspekcija konstatē pārkāpumus ziemas makšķerēšanā .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides valsts inspekcijas dabas aizsardzības kontroles daļa, veicot operatīvos kontroles pasākumus ūdenskrātuvēs, pēdējo desmit dienu laikā atklājusi 24 pārkāpumus - makšķerniekiem nav bijušas makšķernieku kartes, kā arī ziemas makšķerēšanā nelikumīgi izmantotas ūdas un nelikumīgi vai nepareizi lietoti tīkli.

Par to informēja inspekcijas dabas aizsardzības kontroles daļas vecākais inspektors Ilmārs Pētersons. Pēc Pētersona teiktā, pārbaudot Beberbeķu ezeru, Božas ūdenskrātuvi un Babītes ezeru Rīgas rajonā un Bērzi un Zebras ezeru Dobeles rajonā, kopumā atklāti 15 pārkāpumi. Par makšķerēšanu bez makšķerēšanas kartes makšķernieki sodīti kopumā Ls 22 apmērā. Minētajās ūdenskrātuvēs atsavinātas 89 ūdas, septiņi mazizmēra tīkli un divi tīkli. Savukārt pagājušās nedēļas vidū veiktajās pārbaudēs Rēzeknes un Madonas rajona upēs un ezeros konstatēti deviņi pārkāpumi. Lubānas ezerā, pārbaudot rūpnieciskās zvejas noteikumu ievērošanu, konstatēts, ka tīkli ne vienmēr tiek marķēti atbilstoši noteikumiem. Savukārt citos Rēzeknes un Madonas rajona ezeros konstatēta nelikumīga ūdu izmantošana. Šajās pārbaudēs tikušas atsavinātas 54 ūdas un viens tīkls. Pētersons atzīmēja, ka viens no biežāk konstatētajiem pārkāpumiem ir ūdu izmantošana ziemas makšķerēšanā. Veicot operatīvas pārbaudes lielos ezeros, viena reida laikā nereti atsavina līdz pat 100 ūdām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu