KNAB: NRTP loceklis Bankovskis atrodas interešu konfliktā (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzskata, ka Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) loceklis Pēteris Bankovskis (TP) ir pārkāpis likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā," informēja Saeimas Radio un televīzijas apakškomisijas priekšsēdētājs Edgars Jaunups (JL), pēc kura lūguma KNAB pārbaudīja šo faktu.

Pēc Jaunupa lūguma veicot atkārtotu pārbaudi, KNAB konstatējis, ka Bankovskis joprojām atrodas interešu konfliktā, jo pilda arī Latvijas Kultūras fonda priekšsēdētāja pienākumus. Ievērojot iepriekš minēto, KNAB lems par Bankovska saukšanu pie administratīvās atbildības saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, informē Jaunups. KNAB atgādina: jau 2003.gada 13.oktobrī tika konstatēts, ka Bankovskis ieņem šo amatu, un viņš tika informēts, ka minēto amatu savienošana nav pieļaujama un līdz 2003.gada 1.decembrim interešu konflikts ir jānovērš. Toreiz administratīvais sods netika piespriests, jo nebija pagājis vel mēnesis, kura laikā valsts amatpersonai ir jānovērš interešu konflikta situācija. Bankovskis iepriekš sacīja, ka neredz šajā situācijā interešu konfliktu, jo "katra organizācija nodarbojas ar ko pilnīgi citu". Kā ziņots, pagājušajā gadā KNAB konstatēja, ka NRTP locekle Dace Ķezbere ir pārkāpusi minēto likumu, jo ieņem arī Jūrmalas domes deputāta amatu, par ko jau ir saukta pie administratīvās atbildības un sodīta ar naudas sodu. Lai arī Ķezbere vērsās Jūrmalas tiesā, sūdzība tika noraidīta kā nepamatota un KNAB lēmums atstāts spēkā negrozīts. Kā ziņots, šā gada 28.aprīlī frakcijas "Jaunais laiks" (JL) deputāti iesniedza Saeimas prezidijam lēmuma projektu par Ķezberes un Bankovska atbrīvošanu no NRTP locekļu pienākumu pildīšanas, pamatojoties uz minēto amatpersonu ilgstošajiem likumpārkāpumiem. 18.maijā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē deputāti izskatīs minēto jautājumu un lems par tā virzību Saeimā, aģentūru LETA informē Jaunups.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu