Berezovski iekļauj Latvijā nevēlamo personu sarakstā (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP), pildot iekšlietu ministra pienākumus, šodien parakstījis lēmumu iekļaut uzņēmēju Borisu Berezovski Latvijai nevēlamo personu sarakstā, informēja premjera biroja vadītājs Jurģis Liepnieks. Latvijā Berezovskis nevarēs iebraukt arī ar dokumentiem ar Platona Jeļeņina vārdu.

Jau ziņots, ka par lēmumu iekļaut Berezovski Latvijai nevēlamo personu sarakstā pirms nedēļas vienojās Nacionālā drošības padome (NDP) Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vadībā. Kalvītis jau iepriekš pauda, ka drošības iestāžu analīzes par Berezovska aktivitātēm, mērķiem un kontaktpersonām Latvijā liecina, ka uzņēmēja vizītes mūsu valstī nebūtu vēlamas. Viņš pieļāva, ka Berezovskim Latvijā ir politiskas intereses un, iespējams, saistība ar Latvijas politiskajiem spēkiem. Premjers uzsvēra, ka viņš nevēloties, lai pēc 9. Saeimas vēlēšanām Berezovskis realizē savas intereses mūsu valstī. "Iedīgļi tam ir," apgalvoja valdības vadītājs. Nu jau bijušais Iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons (LPP), kurš gan Rīgā, gan Londonā ir ticies ar Berezovski, pēc NDP lēmuma paziņoja, ka atkāpsies no amata, un savu lēmumu pamatoja ar nepietiekamo iekšlietu sistēmas finansējumu. Kalvītis Jēkabsona demisiju pieņēma.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu