Par LTV Ziņu dienesta vadītāju izvēlas Mareku Gailīti (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Konkursā Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāja amatam uzvarējis portāla "Apollo" vadītājs, žurnālists Mareks Gailītis, kuru par labāko atzina kandidātu vērtēšanas komisija, informēja LTV ģenerāldirektors Jānis Holšteins.

Uzvarētājs konkursā tika noteikts slēgtā balsojumā, katram no pieciem pretendentiem piešķirot punktus no viens līdz četri. Holšteins stāstīja, ka starp pirmo un otro vietu nav liela punktu starpība, taču pirmajām divām vietām, salīdzinājumā ar pārējiem pretendentiem, ir lielāks atrāviens.

Iepriekš kā reālākais kandidāts uz uzvaru neoficiāli tika minēts žurnālists Gunārs Dūzis.

Konkurss notika divās kārtās un komisija pārrunās vērtēja atbilstību LTV prasībām, iepriekšējo darba pieredzi, kandidātu izstrādāto esošo Ziņu dienesta raidījumu analīzi, dienesta nākotnes stratēģisko redzējumu, kā arī finanšu uzdevuma izpildi. Pēc šī vērtējuma Gailītis ieguvis lielāko punktu summu, teica Holšteins.

Komisija, lai izvairītos no pārlieku lielas izdarītās izvēlēs apspriešanas, Gailīša uzvaru konkursā "īpaši nekomentēs", teica LTV vadītājs.

Holšteins piebilda, ka Gailītis bijis viens no diviem pretendentiem, kas viņam simpatizējis, un portāla vadītājs viņa acīs ieguvis pārsvaru ar "pragmatismu, stāju un neatkarību."

Jaunais Ziņu dienesta vadītājs, visticamāk, darbu sāks pēc vēlēšanām, taču viņš varētu sākt strādāt arī pirms tām, lai iepazītos ar darba specifiku un padotajiem, sacīja LTV ģenerāldirektors.

Kā galvenos jautājumus, kas Gailītim kā Ziņu dienesta vadītājam būs jārisina, Holšteins min dienesta restrukturizācijas pabeigšanu, atalgojuma sistēmas sakārtošanu, LTV ziņu satura un formas sakārtošanu.

Gailītis aģentūrai LETA pastāstīja, ka vispirms iepazīsies ar Ziņu dienesta cilvēkiem, finanšu situāciju un reitingiem un tikai tad prezentēs savu redzējumu par to, kā dienestam jāattīstās. Viņš teica, ka ar jauno darbu varētu iepazīties nedēļu pirms vēlēšanām, jo portālā "Apollo" viņam esot daudzi iesākti projekti.

Jaunais Ziņu dienesta vadītājs ar saviem padotajiem runās arī par ziņām - to veidošanas principiem un citu viedokļu atspoguļošanu. Savu skatījumu par LTV veidoto ziņu objektivitāti viņš varēs paust tikai pēc sarunām ar saviem padotajiem. Gailītis uzsvēra, ka LTV Ziņu dienesta veidotajos raidījumos vajadzētu pastiprināt interaktivitāti, proti, radīt atgriezenisko saiti interneta vidē.

Gailītim šķiet, ka LTV kolektīvs ir profesionāls, un šobrīd viņš nav gatavs runāt par personāla izmaiņām, jo vispirms esot jāiepazīstas ar situāciju.

Jaunieceltais Ziņu dienesta vadītājs jau patlaban ir saistīts ar LTV, kur viņš vada priekšvēlēšanu diskusiju cikla "Milžu cīņas" ekspertu sadaļu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva dati, Gailītis iepriekš darbojies vairākos masu medijos, kā arī strādājis sabiedrisko attiecību jomā.

Deviņdesmito gadu nogalē viņš vadīja LTV iknedēļas raidījumu "Krustpunkti", tad pārgāja strādāt uz sabiedrisko attiecību kompāniju "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības", vēlāk strādājis telekanālā TV5, bet kopš 2004.gada vada interneta portālu "Apollo".

Viņš ir studējis politikas zinātni Latvijas Universitātē, bet pašlaik studē psiholoģiju Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā.

Kā ziņots, nesen Nacionālās Radio un televīzijas padomes priekšsēdētāja vietniece Ingrīda Brigita Stroda pauda neapmierinātību ar Gailīša izvēli priekšvēlēšanu raidījumu veidošanai. Viņš, pēc Strodas domām, neesot sevi pierādījis laikā, kad strādājis par raidījumu vadītāju kanālā TV5.

Kā ziņots, konkursa otrajā kārtā iekļuva visi pieci pretendenti uz šo amatu - Gailītis, žurnālisti Jānis Domburs, Dūzis un Vladimirs Novodvorski, kā arī neatkarīgo producentu apvienības "Labvakar" režisors Kristaps Valdnieks.

Jau ziņots, ka līdzšinējais LTV Ziņu dienesta vadītājs Gundars Rēders no šā gada septembra būs LTV korespondents Briselē.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu