Olimpiskajā sporta centrā atklāj peldbaseinu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Olimpiskajā sporta centrā (OSC) svinīgi tika atklāts peldbaseins, kuru centrs savā īpašumā ieguvis pēc Rīgā notikušā NATO samita.

"Ceru, ka šī ir pēdējā reize, kad šeit pulcējamies, tērpušies uzvalkos. Jau no rītdienas mēs šeit nāksim peldkostīmos," teica Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis, izsakot cerību, ka vienu no modernākajiem peldbaseiniem Baltijā būs iespējams apmeklēt ikvienam interesentam.

"Šodien notiek arī peldbaseina emblēmas jeb logo atklāšanas svētki, tāpēc izgriezīsim to un nodosim glabāšanā vēsturei," svinīgi pārgriežot lentu, paziņoja Vrubļevskis, kurš peldbaseinu atklāja kopā ar SIA "Olimpiskais sporta centrs" direktori Zani Grundiņu-Arāju.

Tāpat LOK prezidents pastāstīja, ka pēc NATO samita Olimpiskajam sporta centram ir izveidotas divas jaunas piebūves - peldbaseins un administratīvais korpuss.

"Ne tik bieži Rīgā atklāj modernas celtnes, bet šis ir viens no modernākajiem peldbaseiniem Baltijā. Lai viegls peldējums!" novēlēja prezidents.

2006.gadā LOK un Aizsardzības ministrija vienojās, ka pēc Olimpiskā centra veiktās rekonstrukcijas NATO samita vajadzībām un ēkas nodošanas atpakaļ tās īpašniekam LOK būs iespēja jaunajās telpās izbūvēt peldbaseinu, kā arī biroju telpas. Tādējādi NATO samita preses centra vietā ir tapis moderns peldbaseins, kuru iespējams ar pārdalāmo sienu sadalīt divās daļās un pielāgot dažādām peldēšanas sporta vajadzībām.

Sešu celiņu baseinā, kura dziļums ir no 1,40 līdz 2,80 metriem un kurš ir 50 metrus garš, tā apmeklētāji varēs sev piemērotā laikā izmantot peldbaseina piedāvātos pakalpojumus.

OLC peldbaseins piedāvā nodarbības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, treniņprocesu iespējas specializētām peldēšanas skolām, vispusīgās fiziskās sagatavotības posmu jebkuru sporta veidu pārstāvjiem, nodarbības bērnu grupām vecumā no 5 līdz 18 gadiem, nodarbības organizācijām un individuāli, ūdens aerobikas nodarbības, kā arī specializētas nodarbības pensionāriem.

Pirmie jauno peldbaseinu iemēģināja modernās pieccīņas labākie sportisti Eiropā, kuri šā gada jūlijā Rīgā cīnījās par Eiropas čempiona titulu. Sacensību organizētāji saņēma pozitīvas atsauksmes par čempionāta norises vietu un īpaši atzinīgi novērtēja iespēju izmantot baseinu 50 metru un 25 metru garumā.

OSC peldbaseina moto ir: "Laimīgs cilvēks ir vesels cilvēks!"

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu