Vai valsts ir gatava izmaksāt naudu pensionāriem? (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazāk kā pēc divām nedēļām pensionāriem jāsāk saņemt pensijas pilnā apmērā. No 1.februāra pensionāriem jāsaņem pensija pilnā apmērā, bet no 1.aprīļa jāsaņem visa ieturētā pensijas daļa. Sociālās apdrošināšanas aģentūrā saka, ka šī nauda tiks ieskaitīta kontā automātiski un tā dēļ nav jānāk uz nodaļu rakstīt iesniegumu.

Valsts aģentūrā līdz spēku izsīkumam visu cenšoties padarīt laikus. Turklāt aģentūras budžets šobrīd esot 1997.gada līmenī, nepilni 9 miljoni latu, kas ir divas reizes mazāk nekā pagājušajā gadā.

Labklājības ministrs Augulis ir optimistiski noskaņots – šobrīd notiek pārrunas par papildu naudas piešķiršanu aģentūras darbinieku atalgošanai. Kas attiecas uz pensionāru naudu, pirmā daļa pilnai pensiju izmaksai tiks ņemta no sociālā budžeta, bet otrā daļa, kas paredzēta ieturētās daļas kompensēšanai, - no aizņemtās naudas.

Dombrovskis: pensiju izmaksa atkarīga no TP balsojuma

Partija „Jaunais laiks” 19.janvārī izplatīja paziņojumu, kurā pauž uzskatu, ka Tautas partijas (TP) attieksme jautājumā par Ministru kabineta pilnvarojumu saņemt starptautisko aizņēmumu norāda uz TP divkosību, kas var vistiešākajā veidā apdraudēt ne tikai valdības ieceri izmaksāt pensijas pilnā apmērā jau februārī, bet arī valsts finansiālo stāvokli un Latvijas starptautisko reputāciju.

TP paziņojums šo ceturtdien Saeimas sēdē neatbalstīt valdības iesniegto lēmumprojektu var nozīmēt, ka tas nesaņems deputātu balsu vairākumu, kā rezultātā valdība nespēs laikā izpildīt ieceri izmaksāt pensionāriem pensijas pilnā apmērā jau no 1.februāra, norādīja premjers.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu