Nākamgad Latvijā notiks tautas skaitīšana (132)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Plānojot 2011. gada valsts budžetu, Finanšu ministrijai (FM) būs jāņem vērā, ka tautas skaitīšanas organizēšanai būs nepieciešami 6,5 miljoni latu, šodien lēma Ministru kabinetā (MK).

Tautas skaitīšanas  organizēšanu 2011.gadā un tās rezultātu apkopošanu un publicēšanu 2012.gadā un 2013. gadā jānodrošina Valsts centrālās statistikas pārvaldei.

Valdībā šodien tika uzsvērts, ka Latvijā salīdzinājumā ar citām valstīm, kas tautas skaitīšanu veic saskaņā ar tradicionālām metodēm, tā ir vislētākā, proti, Latvijā tā izmaksās 3,9 dolārus (divus latus), rēķinot uz vienu cilvēku, Igaunijā - 19,7 dolārus (10,1 latu), Lietuvā - 5,9 dolārus (3,04 latus).

Jau ziņots, ka valdība līdzekļu taupīšanas nolūkā bija iecerējusi plānoto tautas skaitīšanu neveikt. Tomēr tika konstatēts: ja Latvijā tautas skaitīšana netiks veikta pēc plāna, tad valstij būs ne tikai jāmaksā soda nauda, kas rakstāma ar sešām nullēm, bet arī tautas skaitīšana jāveic tik un tā.

Tautas skaitīšanas veikšanai no 2010.gada līdz 2013.gadam ir nepieciešami 6,5 miljoni latu.

Komentāri (132)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu