"Meitenes devas dēļ sevi pārdod" (148)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/D.C.Atty

Narkomāni ir tepat mūsu vidū. Visizplatītākā narkomānijas problēma ir Rīgā, taču pamazām šī kaite apņem arī citas Latvijas pilsētas. Lai regulāri būtu "kaifā", vajadzīgi vismaz pārsimts latu mēnesī - kaut kur šī nauda ir jādabū, nereti tas tiek darīts noziedzīgā veidā, šodien raksta laikraksts "Diena".

Bieži ar narkomāniem Rīgas ielās saskaras taksometru vadītāji. Kā intervijā "Dienai" stāsta kāds taksists, viņa klientu lokā ir arī prostitūtas - narkomānes. Tikko nopelnījušas kādu naudu, viņas zvanot un lūdzot aizvest pēc kārtējās devas. "Nopērk paciņu heroīna, ieber to karotītē, samaisa turpat uz ielas ar sniegu un ar šķiltavām to visu izkausē," novēroto atklāj taksists. Deva maksājot 10 līdz 12 latus.

Prostitūtu pakalpojumi nevarot maksāt mazāk par 20 latiem - tad gluži vienkārši nepietiktu devai un taksometram. Taksists stāsta par kādu prostitūtu, kura vasaras laikā ar savu piedzīvotāju mitinājusies izdemolētā automašīnā uz ielas - turpat viņa arī ķērusi klientus, lietojusi narkotikas. Tagad ziemas laikā "pārvākusies" uz cietumu, jo ziemā šāds dzīvesveids esot par skarbu.

Taksists ir neizpratnē par policijas bezspēcību narkotirgoņu priekšā. Klienti gan vienmēr esot piesardzīgi - pirms tam ar tirgoni noteikti sazvanās. Taču taksists zina dažas vietas, kur narkotikas tirgotas jau gadiem, taču policisti neko lietas labā nedara.

Komentāri (148)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu