Litrs piena lielveikalā par 20 Ls? (396)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Dodoties uz veikalu pēc pirmās nepieciešamības precēm kaut vai par dažiem santīmiem, ir jārēķinās ar krietni lielākiem izdevumiem, ja vien pircējs jau laikus nav iepazinies ar jauno kārtību lielveikala autostāvvietā. Tieši šāda ķibele piemeklējusi laikraksta „Telegraf” lasītāju vārdā Andreju, kuram piena pakas iegāde veikalā „Maxima” Kārļa Ulmaņa gatvē ir izmaksājusi vairāk nekā 20 Ls.

Atgriežoties pie savas automašīnas, viņš uz tās vējstikla atradis policijas izrakstītu soda kvīti, kurā vēstīts, ka viņam jāmaksā 20 Ls sods. Izrādās, ka Andrejs esot pārkāpis noteikumus, kas paredz, ka pie lielveikala automašīnu nedrīkst atstāt ilgāk par trim stundām, turklāt uz automašīnas priekšējā paneļa ir jāatstāj zīmīte, kurā norādīts, tieši cikos automobilis ir novietots šajā lielveikala autostāvvietā.

Andrejs gan uzskatot, ka noteikumus nav pārkāpis, turklāt automašīnas motors bijis vēl silts. Toties policisti uzstāj, ka kārtība esot jāievēro un, ja zīmīte ar norādīto automašīnas novietošanas laiku nav atstāta, sods ir jāmaksā.

Veikala „Maxima” pārstāve Ilona Kāposta laikrakstu „Telegraf” informēja, ka policijas reidi pie lielveikala Kārļa Ulmaņa gatvē norisinās jau otro nedēļas nogali pēc kārtas, savukārt sodītais avīzes lasītājs norāda, ka policisti vienkārši esot atklājuši kārtējo vieglo veidu, kā ātri un ērti piepelnīties. Policijas pārstāvis Aigars Bērziņš šādam apgalvojumam gan nepiekrīt.

Foto: TVNET lasītāja foto

Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāve Ieva Bērziņa norāda, ka auto stāvvietā, kur automobili drīkst atstāt tikai uz noteiktu laiku, šoferim automašīnas priekšā ir jāatstāj informācija par transportlīdzekļa novietošanas laiku. Turklāt daudzās degvielas uzpildes stacijās jau varot iegādāties speciālas pulksteņu ciparnīcas, kurās var ērti, pārvietojot rādītājus, norādīt vajadzīgo laiku.

Arī Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes vadītājs Edmunds Zivtiņš neuzskata, ka šajā gadījumā automašīnas īpašnieks būtu sodīts nepamatoti. Viņš iesaka vienmēr automašīnā glabāt papīra lapu un pildspalvu, jo šoferis galu galā varot kaut vai nejauši kļūt par kāda satiksmes negadījuma aculiecinieku un tad rakstāmpiederumi lieti noderēs.

Aigars Bērziņš savukārt norāda, ka ar 20 latu naudas sodu sodītais šoferis vārdā Andrejs var vērsties policijā ar iesniegumu, kurā lūdz pārskatīt viņam piespriesto sodu. Katru šādu iesniegumu policija izvērtējot individuāli.

Komentāri (396)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu