Nogāzti koki, nosprostotas brauktuves un pārrauti elektrības vadi (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā naktī vētra plosījās gandrīz visā Latvijas teritorijā. Tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju rītu sagaidīja bez elektrības.

Pagājušajā naktī vēja ātrums vietām bija sasniedzis pat 27 metrus sekundē. Vētras spēku neizturot, daudzviet tika sagāzti koki, kas krītot spēja radīt pamatīgas problēmas.

Sāpīgi vētras sekas izjūt tie, kuri palikuši bez elektrības. "Latvenergo" montieri atjauno elektrības piegādi. Viņi stāsta, ka bojājumu radīšanā vēju vien nevar vainot.

Vētras ietekmē bez elektrības bija palikušas aptuveni 19 000 mājsaimniecību. Vērienīgākie bojājumi radīti Latvijas austrumos, taču arī citviet vētras sekas ir jūtamas. Elektrības piegādi "Latvenergo" atjaunot sola trīs dienu laikā.

Vētras sekas novērš arī citi dienesti. No māju jumtiem, brauktuvēm un citām vietām, kur sakritušie koki apdraudēja iedzīvotājus, glābēji nocēla 18 kokus. Pieci koki bija uzgāzušies stāvošām automašīnām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu