Avārijā bojāgājušās jaunietes bijušas talantīgas matemātiķes (58)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Traģiskajā avārijā bojā gājušās 19 gadus vecās jaunietes sēdējušas vienā solā un bijušas talantīgas matemātiķes. Tieši sestdien meitenes gatavojās matemātikas olimpiādei, kurai bija jānotiek svētdien, šodien raksta laikraksts "Diena".

Abas jaunietes Janu un Olgu, kurām brauciens kopā ar dzērušo sabiedriskā autobusa šoferi izrādījās liktenīgs, pirmdien negadījuma vietā pieminēja viņu vecāki un draugi. Aizdedzinot svecītes un noliekot ziedus, viņi izplūda asarās, un meitenes balsī raudāja.

Bojāgājušās bija draudzenes, mācījās 12. klasē un sēdēja vienā skolas solā, laikrakstam stāsta Rīgas 13. vidusskolas skolotāja Tatjana. Viena no viņām dzīvoja Baložos, un sestdien abas kopā gatavojās matemātikas olimpiādei, kurai bija jānotiek svētdien. "Sirds sāp," saka skolotāja un piebilst, ka skolā visi pārdzīvo notikušo.

Sākotnēji kā avārijas iemeslu policija pieļāva šofera – 59 gadus vecā Raimonda – nāves iestāšanos veselības pasliktināšanās dēļ, taču pirmās medicīniskās ekspertīzes pirmdien jau liecināja, ka viņš bijis stiprā alkohola reibumā. Viņa organismā konstatētas 2,4 promiles alkohola.
Uzņēmumā RS gan apgalvo, ka, sākot maiņu ap plkst. 13.00, šoferis bijis skaidrā. Baložu galapunktā sastaptais Raimonda kolēģis Valdis mirušo pārāk labi nav pazinis, taču apgalvo, ka viņš "nav no pļēguriem", varbūt vienīgi brīvdienās iedzēris. Sapratis, ka Raimonds bijis stiprā reibumā, Valdis pieļauj, ka tas no lielā stresa darba dēļ.

Sastaptie baložnieki stāsta, ka grādīgo pudeles atrastas avārijas vietā, tādēļ vietējie pārliecināti, ka šoferis dzēris, vadot autobusu. Turklāt maršrutā Abrenes iela–Baloži viņš kā dulls esot braucis visu pēcpusdienu. Kāda veikalniece stāsta, ka pasažieri viņam aizrādījuši. Neilgi pirms negadījuma kāda sieviete arī esot mēģinājusi saukt palīgā glābējus, zvanot pa tālruni 112. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā gan neapstiprina, ka šāds zvans būtu saņemts.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu