Bičkovičs tiksies ar Maizīti (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.14 Ģenerālprokuratūras telpās notiks Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja Ivara Bičkoviča un ģenerālprokurora Jāņa Maizīša tikšanās informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks.

Vasks nekonkretizēja, par ko Bičkovičs un Maizītis plāno runāt un kurš bijis tikšanās iniciators.

Kā ziņots, 11.maijā beidzas Maizīša ģenerālprokurora pilnvaras. Bičkovičs Maizīti apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā virzīja arī trešajam termiņam, taču Saeima 15.aprīlī viņa kandidatūru noraidīja.

Tagad AT priekšsēdētājs joprojām nezina, kad varētu otrreiz nosaukt savu izvēlēto ģenerālprokurora amata kandidātu. Kā potenciālie kandidāti tiek vērtēti AT tiesneši, Satversmes tiesas tiesneši un prokurori, tostarp arī pašreizējais ģenerālprokurors Maizītis. Bičkovičs cer, ka spēs palikt neatkarīgs, izvērtējot kandidātus. Nekādus konkrētus kandidātu vārdus AT priekšsēdētājs pagaidām neatklāj.

Līdz ar Maizīša ģenerālprokurora pilnvaru beigšanos, 11.maiju, Bičkovičam jāieceļ ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs. "Līdz 11.datumam, kā likums to paredz, būs ģenerālprokurora vietas izpildītājs - viens no trijiem departamentu virsprokuroriem," pēc trešdien notikušās Nacionālās drošības padomes sēdes solīja Bičkovičs, taču viņš vēl neatklāja, kurš tas būs.

Pats Maizītis žurnālistiem norādīja, ka pagaidām vēl nezina, ko darīs pēc 10.maija, kas ir viņa pēdējā darbdiena ģenerālprokurora amatā. "Man nav vienalga, kas notiks ar šo iestādi," sacīja Maizītis, taču ģenerālprokurors ar nožēlu atzina, ka viņa bažas par to, ka Ģenerālprokuratūra var palikt bez vadītāja, nu ir piepildījušās.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu