Tramvaja līnijas pagarināšana līdz Berģiem varētu sākties pēc pusotra gada (33)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

6.maršruta tramvaja līnijas pagarināšana no Juglas līdz Berģiem varētu sākties pēc pusotra gada, pieļāva pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Patlaban notiek tramvaja līnijas pagarināšanai nepieciešamās teritorijas detālplānojuma izstrāde. Plānots, ka detālplānojums būs gatavs šī gada beigās.

Pēc detālplānojuma apstiprināšanas tiks sākta tehniskā projekta izstrāde. Būvniecība varētu sākties 2011.gada beigās vai 2012.gada sākumā, pieļāva Zaķis.

Precīza summa šim projektam būs zināma tikai pēc tehniskā projekta izstrādes, norādīja "Rīgas satiksmes" pārstāvis.

Jau ziņots, ka Rīgas domes deputāti šā gada februārī nolēma izstrādāt detālplānojumu tramvaja līnijas pagarināšanai līdz Berģiem un stāvparka ierīkošanai.

Lai veicinātu sabiedriskā un privātā autotransporta efektivitāti un atbrīvotu pilsētas centru no transportlīdzekļiem, "Rīgas satiksme" plāno pagarināt 6.tramvaja līniju līdz Berģiem un tās tuvumā ierīkot stāvparku.

Tramvaja maršruta pagarinājums nepieciešams, lai iedzīvotāji, kas uz Rīgu brauc ar privāto autotransportu, automašīnu atstājot stāvvietā, varētu pārsēsties sabiedriskajā transportā un ātri sasniegt pilsētas centru, norāda "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Lai izveidotu stāvparku pie iecerētās tramvaja līnijas, nepieciešams izstrādāt detālplānojumu 11 hektārus plašai teritorijai no Jaunciema gatves un Brīvības gatves krustojuma līdz Juglas kanālam.

Detālplānojumā paredzēts piedāvāt divus variantus stāvparka novietojumam - pie Juglas kanāla vai pie minētā krustojuma.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu