Laivošana Gaujā - par maksu (243)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Negaidīts pārsteigums sagādāts laivotājiem, kas iemīļojuši Gaujas senleju, jo, sākot ar 1.jūliju ūdenstransportam ērtākās piestātnes vietas pie Gaujas kļūs par maksas piestātnēm, tā šodien, atsaucoties uz laikrakstu "Telegraf", vēsta db.lv

Latviešiem laivošana jau kļuvusi par tradicionālu vasaras atpūtas veidu, īpaši pieaudzis airētāju skaits garākos upes maršrutos, jo krīzes laikā cita veida atpūta iedzīvotājiem bieži ierobežoto finanšu līdzekļu dēļ nav pieejama.

Tomēr kopš 1.jūlija plostniekiem hobijam būs jātērē vairāk līdzekļu, jo, ja iepriekš piestātnes vietas bija Gaujas nacionāla parka administrācijas pārziņā, tad šobrīd nepietiekamā finansējuma dēļ piestātnes vietas apkalpot un sakopt pēc tūristiem ir deleģēts privātiem uzņēmējiem.

Tie jaunos pienākumus sākuši ar īpašu centību. Proti, par privātas piestātnes izmantošanu prasa latu no personas, par ugunskura kurināšanu 3 Ls, telts vieta izmaksā 2 Ls, savukārt par atļauju izvilkt laivu krastā jāšķiras no 5 Ls.

Komentāri (243)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu