Rīgas ielas pēc negaisa kā Venēcijā (159)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīgais negaiss otrdienas vakarā Rīgā izraisījis pamatīgas peļķes un apturējis arī tramvaju kustību. Pārdaugavā satiksmi traucēja nogāzts koks. Daudzviet ēkām applūduši pagrabstāvi.

(Ziņa papildināta ar VUGD komentāru.)

Daudzas ielas Rīgas centrā bija tik pamatīgi applūdušas, ka gājēji tās caurbrist spēja vien ar uzrotītām biksēm un plikām kājām.

Kā TVNET informēja lasītāji, viena no milzu peļķēm bija izveidojusies Maskavas un Daugavpils ielas krustojumā, kur, kā ziņoja LETA, apturēja arī tramvaju kustību - peļķes dēļ nekursēja 3., 7. un 9. tramvajs. Vēlāk tramvaju kustību izdevās atjaunot. Uz notikuma vietu tika nosūtītas autocisternas, kuras atsūknēja lielo ūdens daudzumu, situāciju uz ielas normalizējot.

Šādi pēc negaisa izskatās Alfrēda Kalniņa ielā
Šādi pēc negaisa izskatās Alfrēda Kalniņa ielā Foto: TVNET lasītāja foto

Pārdaugavā spēcīgais negaiss uz Slokas un Purva ielas stūra nogāzis koku, apgrūtinot satiksmi. Glābšanas dienesti informē, ka koki nogāzti arī citviet pilsētā. Izsaukumi saņemti arī saistībā ar applūdušām pagrabtelpām. Vecrīgā, Grēcinieku ielā 11, pagrabstāvā applūdis kāds veikals - Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki no telpām izsūknēja ūdeni un atbrīvoja kādu tur esošo cilvēku.

Foto: TVNET lasītāja foto

Savukārt pie viesnīcas "Islande" Ķīpsalā, kā informēja kāda lasītāja, pēc negaisa plīsis ūdensvads, jau tā pielijušās ielas pārpludinot ar ūdeni. TVNET lasītājs Mārtiņš gan norāda, ka pie notikušās pārplūšanas vainojama nevis plīsusi caurule, bet gan pārplūdusi noteka. "Šāds skats pēc lieliem lietiem novērojams regulāri. Tā nav vis ūdens caurule, bet noteka vai kas tāds, kas pārplūst un pēc lietiem veido "ūdens strūklaku". Azenes iela 22 dzīvoju jau trīs gadus, un šādu skatu esmu redzējis jau vairākkārt," viņš raksta.

Foto: TVNET lasītāja foto

Foto: TVNET lasītāja foto
Komentāri (159)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu