Zināmi deputāti no visiem reģioniem (107)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jau zināmi Saeimas deputāti, kas ievēlēti no četriem vēlēšanu apgabaliem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija. Vēl gaidām informāciju par Rīgu.

(Pievienota informācija par Latgales un Kurzemes vēlēšanu apgabalu!)

Politisko partiju apvienība "Vienotība" Vidzemē ir ieguvusi 12 no kopumā 27 mandātiem, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - sešus, "Saskaņas centrs" (SC) - četrus, apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - trīs, bet "Par labu Latviju" (PLL) - divus.

Saeimā iekļuvušie deputāti no Vidzemes

Līdz ar to no "Vienotības" saraksta Saeimā iekļuvuši Valdis Dombrovskis (JL), Artis Pabriks (SCP), Ilma Čepāne (PS), Ainars Latkovskis (JL), Ina Druviete (PS), Andris Vilks (SCP), Edvards Smiltēns, Dzintars Ābiķis, Arvils Ašeradens (PS), Guntars Galvanovskis, Dzintra Hirša un Ilze Vergina.

No ZZS - Ingmārs Līdaka, Jānis Dūklavs, Iveta Grigule, Andris Bērziņš, Vitauts Staņa un Didzis Zemmers.

No SC - Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Juris Silovs un Aleksandrs Sakovskis.

No VL-TB/LNNK ievēlēts Raivis Dzintars (VL), Visvaldis Lācis (VL) un Jānis Dombrava (VL).

Bet no PLL Saeimā iekļuvuši Māris Kučinskis (TP) un Guntis Ulmanis.

Saeimā iekļuvušie no Zemgales

No Zemgales apgabala 10.Saeimā apvienību "Vienotība" pārstāvēs pašreizējais ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), bijusī laikraksta "Diena" redaktore Sarmīte Ēlerte (PS), Atis Lejiņš (SCP), Aigars Štokenbergs (SCP), Dzintars Zaķis (JL) un Klāvs Olšteins (JL).

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Zemgalē ieguva piecus mandātus. Visvairāk šajā apgabalā balsots un parlamentā iekļūs ZZS līderis Augusts Brigmanis, Andris Bērziņš, Uldis Augulis, Dace Reinika un Aivars Dronka.

Politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs" Zemgalē ieguva divus deputātu mandātus, un saskaņā ar CVK datiem deputātu krēslos sēdīsies Vitālijs Orlovs un Valentīns Grigorjevs.

Politisko partiju apvienība "Par labu Latviju!" Zemgalē ieguva vienu mandātu, kuru saņems Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle. Arī "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Zemgalē ieguva vienu mandātu, un no šā saraksta vēlētāju lielāko atbalstu spējis iegūt Imants Parādnieks (VL).

Visvairāk plusiņu - 12 330 - Zemgalē ir nopelnījusi Ēlerte. Viņai seko Kampars ar 10 810 plusiem, Štokenbergs - 10 587 plusi un Brigmanis - 7672 plusi. Ēlerte gan bijusi arī vēlētāju visnemīlētākā kandidāte - viņas vārdu vēlēšanu sarakstos svītrojuši 7126 balsotāji.

Saeimā iekļuvušie no Latgales

Visvairāk - astoņus - deputāta mandātus Latgalē ieguva "Saskaņas centrs" (SC), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ieguvusi trīs mandātus, politisko partiju apvienības "Vienotība" un "Par labu Latviju" (PLL) - pa diviem, bet "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - vienu deputāta vietu.

Apkopojot par kandidātiem ievilktos plusiņus un svītrojumus, no SC saraksta Saeimā iekļuvuši Ivans Ribakovs, Jānis Tutins, Vladimirs Nikonovs, Raimonds Rubiks, Aleksandrs Jakimovs, Aleksejs Burunovs, Sergejs Fjodorovs un Dmitrijs Rodionovs.

No ZZS Saeimā Latgali pārstāvēs Jānis Klaužs, Staņislavs Šķesters un Rihards Eigims, bet no "Vienotības" ievēlēti Aleksejs Loskutovs (SCP) un Kārlis Šadurskis (PS), kurš gan, visticamāk, pārskatāmā nākotnē dosies strādāt uz Eiropas Parlamentu, līdz ar to viņa vietā varētu nākt Sarmīte Ķikuste (JL).

No PLL Saeimā ievēlēta Rita Strode (LPP/LC) un Vitālijs Aizbalts (LPP/LC), bet no VL-TB/LNNK parlamentā iekļuvis Inese Laizāne (VL).

Visvairāk plusiņu - 14 066 - Latgalē ir nopelnījis Ribakovs, kuram seko Tutins ar 13 126 plusiem, Loskutovs - 8532 plusi - un Rubiks - 8315 plusi. Savukārt pārliecinoši nemīlētākais kandidāts Latgalē bijis bijušais zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) - viņa vārdu vēlēšanu sarakstos svītrojuši 5140 balsotāji -, aiz sevis atstājot ZZS sarakstā kandidējušos svarcēlāju Viktoru Ščerbatihu - 4359 svītrojumi un Eigimu - 4101 svītrojums, kā arī Burunovu no SC - 4117 svītrojumi.

Saeimā iekļuvušie no Kurzemes

Visvairāk - piecus mandātus - Kurzemē ieguvusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Vienotība" - četrus, "Saskaņas centrs" divus, "Par labu Latviju" (PLL) un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - pa vienam mandātam.

Līdz ar to no ZZS parlamentā ievēlēti Gundars Daudze, Aija Barča, Alfons Spēks, Dana Reizniece un Tālvaldis Bergmanis.

No "Vienotības" parlamentā ievēlēta Solvita Āboltiņa (JL), Janīna Kursīte-Pakule (PS), Didzis Konuševskis (PS) un Ingrīda Circene (JL), bet no "Saskaņas centra" saraksta Saeimā iekļuvuši Valērijs Agešins un Mārtiņš Lauva.

No PLL Saeimā iekļuvis Edgars Zalāns (TP), bet no VL-TB/LNNK ievēlēts Jānis Iesalnieks (VL).

Visticamāk, apvienosies līdzšinējās koalīcijas partijas

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, "Saskaņas centrs" (SC) - 29 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 22 mandātus, bet "Par labu Latviju" (PLL) un VL-TB/LNNK - pa astoņiem mandātiem.

Citas partijas vai to apvienības parlamentā nav iekļuvušas, jo nav pārvarējušas 5% barjeru.

Visticamāk, jaunajā Saeimā valdības koalīciju veidos "Vienotība", ZZS un VL-TB/LNNK, vakar paziņoja partiju līderi. Sarunas par koalīciju turpināsies arī šodien - "Vienotībai" plānota tikšanās ar "Saskaņas centru".

Komentāri (107)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu