Zviedrijas ārlietu ministru vedīs aplūkot Līgatnes bunkuru (27)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts (Carl Bildt) sestdien, 19.februārī, pārrunās abu valstu sadarbību aizsardzības jomā un apmeklēs bijušo PSRS bunkuru, kas atrodas rehabilitācijas centra „Līgatne” teritorijā, informēja Aizsardzības ministrijā.

Bilts uzturas Latvijā Zviedrijas premjera Fredrika Reinfelta (Fredrik Reinfeldt) delegācijas sastāvā.

Ministrija norāda, ka Zviedrija, sākot no deviņdesmito gadu otrās puses līdz pat Latvijas iestājai NATO, ir bijusi viena no aktīvākajām valstīm materiāli tehniskā atbalsta sniegšanā Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, nodrošinot ar dažādu bruņojuma un kaujas tehniku, munīciju, kā arī Jūras spēkus ar radiosakaru sistēmu u.c. ekipējumu.

Latvijai un Zviedrijai ir izveidojusies ilglaicīga sadarbība arī apmācības jomā.

Bijušais PSRS bunkurs atrodas deviņus metrus zem zemes, un slepenības zīmogu tam noņēma tikai 2003. gadā. Tā bijusi viena no stratēģiski svarīgākajām vietām Padomju Latvijā kodolkara situācijas gadījumā, spēcīgākā autonomā saimnieciskā struktūra ar visu nepieciešamo un vismodernāko tā laika aprīkojumu.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu