Cēsinieks draud uzspridzināt Saeimu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Prezidenta vēlēšanas izraisījušas pamatīgu viļņošanos ne tikai politiskajās aprindās. Dienu pēc vēlēšanām kāds cēsnieks savā dzīves vietā aizturēts par draudiem uzspridzināt Saeimu.

Kā pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa priekšnieks Jānis Goba, piektdien pēcpusdienā Ugunsdzēsības un glābšanas dienests 112 saņēmis zvanu no kāda Cēsu iedzīvotāja, kurā viņš pavēstījis, ka Saeimā ievietots spridzeklis.

"Noskaidrojām, kurš ir zvanītājs, un 1974.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts. Veicot kratīšanu viņa dzīvesvietā, netika atrasts nekas, kas apliecinātu, ka viņš būtu nodarbojies ar spridzināšanas darbiem. Uzsākts kriminālprocess, un zvanītājam būs jāstājas tiesas priekšā par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas vielas ievietošanu," skaidroja J. Goba.

Krimināllikuma 231.1 pants paredz, ka, par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu