Piketā pie Saeimas piedalījušies ap 2000 cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt pēc plkst.8 uz partiju apvienības "Saskaņas centrs" (SC) rīkoto piketu pie Saeimas ēkas bija ieradušies aptuveni 1000 piketētāju, tomēr protestētājiem turpināja pievienoties arvien jauni SC atbalstītāji. Kā informē Valsts policija (VP), piketā pie Saeimas piedalījušies aptuveni 2000 cilvēku. Ap plkst. 11 protesta dalībnieki sāka lēnām izklīst un pie Saeimas iestājās šim rītam netipisks klusums.

Ziņa tiek papildināta ar jaunāko informāciju un video.

Rotājas ar Latvijas valsts karoga piespraudēm

Bariņš vīru rībināja bungas. Daļa protestētāju bija ģērbušies sarkanos lietusmēteļos. Piketētāji bija ieradušies ar plakātiem, tāpat viņi turēja rokās gan Latvijas karogus, gan SC karogus. Portāls TVNET novēroja, ka SC Saeimā ievēlētie deputāti ierasto Georga lentīšu vietā bija rotājušies ar Latvijas valsts karoga piespraudēm.

Plakātos protestētāji mudināja - "Daugavpils par "Saskaņu"!", "Krāslava par "Saskaņu"!", "Preiļi par "Saskaņu"!", "Krāslava par "Saskaņu"!", "Nē etniskajai diskriminācijai".

Tāpat bija plakāts, kas krievu valodā aicināja visiem dzīvot draudzīgi.

SC atbalstīt bija ieradušies dažāda vecuma cilvēki.

Ušakovu sagaida ar ovācijām

Protestētāju ovācijas izraisīja Rīgas mēra Nila Ušakova ierašanās. Uzrunājot sanākušos, Ušakovs norādīja, ka jācīnās par to, lai partijas valdībā un Saeimā strādātu kopā ar SC. Viņš norādīja, ka akcija varētu norisināties līdz plkst. 11 - 12. Uz jautājumu, vai nevarētu izcelties nekārtības milzīgā pūļa dēļ, Ušakovs norādīja: "Paskatieties, viņi tak ir ārkārtīgi draudzīgi!" Viņš arī pastāstīja, ka Latvijas karoga piespraužu lietošana esot izraisījusi "Visu Latvijai'' sašutumu. "Vispār viņi ir ļoti dīvaini puiši," neizpratni pauda SC pārstāvis.

Otro reizi pie atbalstītājiem Ušakovs iznāca īsi pirms 11 un pateicās klātesošajiem par atbalstu. Pēc tam lielākā daļa cilvēku pamazām sāka izklīst.

Zatleru izsvilpj

Savukārt Valdi Zatleru pie Saeimas sanākušais piketētāju pūlis sagaidīja ar skaļu bungu rīboņu, tauru skaņām un izsaucieniem, ko pavadīja žests ‒ uz leju vērsti īkšķi.

Bērziņš viedokli nemainīs

Latvijas prezidents Andris Bērziņš īsi pirms Saeimas sēdes žurnālistiem norādīja, ka pulcēšanās pie Saeimas un sava viedokļa paušana ir demokrātiskas valsts iezīme. Taču viņš norādīja, ka protestētāju viedoklis viņa nostāju nemainīs - valdība jāveido partijām, kuras spēs nodrošināt vairākumu.

Bērziņš pirmdien pēc uzrunas jaunievēlētajai Saeimai pie protestētājiem nepiegāja un ar viņiem nerunāja, novēroja aģentūra BNS.

Kad Bērziņš gāja garām protestētājiem, kas pie Saeimas pirmdien pulcējas, lai paustu neapmierinātību ar to, ka ārkārtas vēlēšanu uzvarētājs SC netiek iesaistīts valdības veidošanas procesā, viņi skaļi izkliedza dažādus saukļus.

Prezidents gar protestētājiem nogāja, bet ar viņiem nerunāja un mierīgā gaitā aizgāja uz Rīgas pili.

Policija bija nobloķējusi ieeju pie Saeimas, un arī tuvākajā apkārtnē bija izvietoti policijas papildspēki. Pasākuma vietā darbojās arī vairāki cilvēki, kas nēsā uzrakstus "Tautas apsardze".

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava, pēc policijas aprēķiniem, piketā pie Saeimas piedalījušies aptuveni 2000 cilvēku. Nekādi incidenti nav bijuši. Viss noritējis mierīgi.

Kā ziņots, SC šodien no plkst. 8 līdz 12 rīkoja piketu pie Saeimas ēkas Jēkaba ielā 11, lai paustu protestu pret politisko situāciju valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu