Saeima ceturtdien lems par krievu valodas referendumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Saeimas prezidijs šodien nolēma ceturtdien, 22.decembrī, plkst. 9 sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi, kurā būs jāskata Valsts prezidenta Andra Bērziņa iesniegtais likumprojekts par Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodu noteikt kā otru valsts valodu.

SC balsojumā nepiedalīšoties

Formāli paredzēts likumprojektu nodot izskatīšanai Saeimas komisijām, par atbildīgo nosakot Juridisko komisiju. Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LLNK) prezidija sēdē paziņoja, ka balsos pret nodošanu komisijām. Likumprojektu iepriekš solījušas neatbalstīt visas parlamenta frakcijas, izņemot "Saskaņas centru", kas balsojumā nepiedalīšoties.

Ņemot vērā to, ka Satversmes grozījumu projekts paredz mainīt Satversmes 4.pantu, neatkarīgi no tā, kāds būs Saeimas lēmums, par grozījumiem būs jārīko tautas nobalsošana. Tautas nobalsošana šajā jautājumā būs jāsarīko ne agrāk kā vienu mēnesi un ne vēlāk kā divus mēnešus pēc vēlētāju iesniegtā Satversmes grozījumu projekta izskatīšanas Saeimā. Visticamāk, ka referendums varētu notikt 18.februārī.

Savākts nepieciešamais parakstu skaits

Jau ziņots, ka savākts nepieciešamais parakstu skaits referenduma rīkošanai par krievu valodu kā otru valsts valodu, pirmdien informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāvji.

CVK pabeidza pārbaudīt parakstu vākšanā likuma "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" ierosināšanai saņemtos parakstus, un pirmdien CVK sēdē tika apstiprināti galīgie parakstu vākšanas rezultāti.

Apstiprināti 187 378 paraksti, kas ir 12,14% no balsstiesīgajiem iepriekšējās vēlēšanās.

CVK Satversmes grozījumu projektu iesniedza Valsts prezidentam, kuram tas bija jāiesniedz Saeimā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu