Kubas pilsonis naturalizējas un kļūst par Latvijas pilsoni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien nolēma Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā uzņemt 270 personas, tai skaitā arī kādu 1988.gadā dzimušu Kubas pilsoni Karlosu Ronkijo-Oramasu.

Automātiski zaudē Kubas pilsonību

Kā liecina Ministru kabineta rīkojuma projektu pavadošie dokumenti, Ronkijo-Oramass, tāpat kā citas šodien naturalizācijas kārtībā Latvijas pilsonībā uzņemtās personas, atbilst visām Pilsonības likuma prasībām, turklāt informācija par viņu ir saņemta no Totalitārisma seku dokumentēšanas centra, Drošības policijas, Militārās izlūkošanas un drošības dienesta, kā arī Iekšlietu ministrijas Informācijas centra.

Saskaņā ar Kubas tiesību aktos noteikto Kubas pilsoņi nevar atteikties no savas pilsonības, bet Kubas Konstitūcijā teikts, ka persona Kubas pilsonību zaudē, ja tā kļūst par citas valsts pilsoni. Pēc attiecīgā Ministru kabineta rīkojuma spēkā stāšanās Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) informēs Kubas vēstniecību Somijā par tās pilsoņa Ronkijo-Oramasa uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

Pilsonību ieguvušas 270 personas

No šodien Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā uzņemtajām 270 personām 252 ir pilngadīgas, bet 18 nepilngadīgas. No pilngadīgajām personām 81% ir krievi, 4% - ukraiņi, 10% - baltkrievi, bet pārējās personas ir lietuviešu, poļu un citu tautību pārstāvji.

20% jauno pilsoņu ir pamata izglītība, 53% - vidējā, bet 24% - augstākā izglītība.

Lai naturalizācijas kārtībā iegūtu Latvijas pilsonību, personai ir jāvēršas jebkurā PMLP teritoriālajā nodaļā neatkarīgi no savas dzīvesvietas. Latvijas pilsonībā tiek uzņemtas personas, kuras apliecinājušas savu latviešu valodas prasmi, kā arī sekmīgi nokārtojušas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi.

Pērn pilsonību ieguvuši 2467 cilvēki

Kopš 1995.gada Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā kopumā uzņemtas 137 673 personas. Vislielākais Latvijas pilsoņu kārtā uzņemto personu skaits bija 2005.gadā, kad naturalizācijas kārtībā pilsonību piešķīra 19 169 personām. Pērn Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā tika piešķirta 2467 personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu