Sprūdžs: «Vides projektos» tiks veikti arī citi auditi (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valstij piederošajā inženierdarbību konsultāciju uzņēmumā «Vides projekti» tiks veikti arī citi auditi, otrdien žurnālistiem sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. Viņš gan pašlaik nevēlējās nosaukt, par ko tieši.

Sprūdžs atzina – ir pamats domāt, ka pārkāpumi varētu tikt atklāti arī citos gadījumos.

Runājot par nesen publiskotajiem audita rezultātiem saistībā ar Daugavas hidroelektrostaciju ūdenskrātuvju krastu nostiprināšanas darbiem un Rīgas hidroelektrostacijas ūdenskrātuves inženieraizsardzības būvju ekspluatāciju, ministrs norādīja, ka pašlaik tiek gatavots iesniegums Ģenerālprokuratūrai, jo runa ir par pārkāpumiem, kuri jāvērtē tiesībsargājošajām iestādēm.

Sprūdžs uzsvēra, ka konkrēto projektu uzraugošajai komisijai sniegta nepilnīga, ja ne sagrozīta informācija. Arī ministrijai un Latvijas energoapgādes kompānijai «Latvenergo», kas zināmā mērā ir atbildīga par projekta uzraudzību, sniegta nepatiesa informācija.

Viņam bija grūti teikt, vai ir pamats atbildību par notikušo uzņemties arī «Latvenergo». «Tiešā veidā ne. Man grūti vērtēt, bet tas būs jāvērtē tiesībsargājošajām iestādēm,» paskaidroja Sprūdžs.

Ministrs arī teica, ka «Vides projektu» valdes locekļi ir iecelti tikai pirms pusotra mēneša un tieši viņu atklātā dēļ audits tika ierosināts.

Jau vēstīts, ka «Vides projektu» auditā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija atklāja, iespējams, noziedzīga nodarījuma pazīmes un audita datus nosūtīja izvērtēšanai tiesībaizsardzības iestādēm.

«Audita rezultāti ir šokējoši un vēlreiz apliecina iepriekšējās valdes locekļu mazspēju un absolūtu vienaldzību pret uzņēmumā notiekošo. Piešķirto līdzekļu neatbilstošs izlietojums un pamatotās bažas par, iespējams, krimināli sodāmām darbībām prasa ātru un izšķirošu rīcību,» iepriekš sacīja Sprūdžs.

Uzņēmums «Vides projekti» ir izveidots 1997.gadā. Tā pamatkapitāls ir 240 777 lati, un vienīgā īpašniece ir valsts.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu