Muižniece turpina saņemt iespaidīgu atalgojumu (213)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šo pirmdien, 2.aprīlī, pēdējo dienu valsts amatpersonas Valsts ieņēmumu dienestam varēja iesniegt savas ienākumu deklarācijas. Tas attiecas uz vairāk nekā 55 tūkstošiem cilvēku.

Pētot vairāku amatpersonu jau iesniegtās deklarācijas, LTV raidījuma «Panorāma» uzmanību piesaistīja no Satversmes tiesas (ST) tiesneses pienākumu pildīšanas uz laiku atstādinātās Vinetas Muižnieces deklarācija.

Lai gan viņa tiesneses pienākumus nepilda jau kopš pērnā gada jūnija, redzams, ka algu Muižniece joprojām saņem gana iespaidīgu. Viņa pērn saņēmusi vairāk nekā 30 tūkstošus latu gadā, kas ir apmēram 2536 latu mēnesī.

Lai arī pret Muižnieci sākts kriminālprocess par iespējamu dokumenta viltošanu un viņai nācies uz laiku atkāpties no saviem tiesneses pienākumiem, tas nav ietekmējis atalgojumu, jo to neļauj likums.

Turklāt Muižniece ik dienu esot darbā no plkst. 8:30 līdz 17 tāpat kā citi kolēģi. Muižniece šobrīd pildot jurista pienākumus, tā raidījumam norādīja ST pārstāve Līga Pauliņa.

Muižniecei esot uzlikts par pienākumu veikt dažādus pētījumus, apkopot ST praksi, kā arī viņa strādājot pie ST reglamenta grozījumiem.

Krimināllietas izskatīšana tiesā sāksies šogad, 5.septembrī.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (213)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu