Karavīru biedrība demonstrē kaujas ieročus Rīgas bērnudārzā (430)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Rīgā esošo privāto bērnudārzu «Pūcīte» 16.martā kopā ar Nacionālās apvienības deputātu Imantu Parādnieku apmeklējuši biedrības «Latviešu karavīrs» pārstāvji, demonstrējot kaujas ieročus un neliedzot bērniem ar tiem rotaļāties. Izglītības kvalitātes valsts dienests ir sācis izvērtēšanu, vai šāds karavīru biedrības apciemojums atbilst normatīvajiem aktiem. Par notikušo šokā ir Krievijas mediji, nodēvējot tās par nacistu līdzskrējēju mācībām.

(Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju.)

Atļauj bērniem spēlēties ar ieročiem

Bērnudārza mājaslapā publicētā informācija liecina, ka 16.martā to apmeklējuši divi biedrības «Latviešu karavīrs» pārstāvji – Normunds Jērums un Ivo Lembergs, kā arī Nacionālās apvienības Saeimas deputāts Imants Parādnieks, kurš pēcāk savā «Youtube» kanālā publicējis video ar kopsavilkumu no viesošanās pie bērniem. Parādnieks ir arī bērnudārza līdzīpašnieks.

Minētajā video un fotogrāfijās redzams, kā leģionāru formās tērptie «Latviešu karavīra» biedri stāsta par savu ekipējumu un ieročiem, neliedzot bērniem ar tiem arī rotaļāties.

Bērnudārza vadītāja: tas bērnos izraisīja dažādas intereses

TVNET sazvanījās ar «Pūcītes» vadītāju Līgu Tauriņu, kura, atbildot uz jautājumu, vai šāda ieroču demonstrēšana bija nepieciešama, lika noprast, ka šāds pasākums nav nekas neparasts. Mācību gada ietvaros ik pa laikam pie bērniem tiekot aicināts kāds viesis vai profesijas pārstāvis ar mērķi padarīt interesantāku mācību procesu.

«Tie (ieroči – red.) ir ļoti daudz kur – masu saziņas līdzekļos, multfilmās, rotaļlietu komplektos. Jebkur, kur skatāties,» teic Tauriņa. Uz jautājumu, kāda bija bērnu reakcija, pirmsskolas mācību iestādes vadītāja norāda, ka tas izraisījis bērnos dažādas intereses, tiesa, neprecizējot, kādas tieši.

Dēvē par nacisma līdzskrējēju mācībām

TVNET par notikušo sazinājās ar Izglītības un zinātnes ministriju, kas nodevusi informāciju Izglītības kvalitātes valsts dienesta rīcībā. Kā informē ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāvji, dienests ir sācis izvērtēšanu, vai ieroču paraugdemonstrējumi un bērnu rotaļāšanās ar tiem atbilst normatīvajiem aktiem.

Kā ziņo aģentūra LETA, sašutumu par leģionāru piemiņas dienas svinībām bērnudārzā paudusi virkne Krievijas mediju, nodēvējot tās par «nacistu līdzskrējēju patriotisma mācībām bērnudārzā Rīgā».

Komentāri (430)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu