Pabeigti glābšanas un meklēšanas darbi sabrukušā veikalā; jaunu upuru nav (434)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.15.40 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pabeidza glābšanas un meklēšanas darbus sabrukušā «Maxima» veikala teritorijā. Ugunsdzēsēji glābēji ir pārmeklējuši visu sabrukušā veikala teritoriju un jaunus bojāgājušos šodien vairs nav atraduši. Šodien no rīta bija atlicis pārmeklēt vēl divas vietas, kas tika paveikts.

Pēc tam, kad ugunsdzēsēji glābēji bija pārmeklējuši visas sabrukušās konstrukcijas, notikuma vietu vēlreiz pārstaigāja kinologi ar suņiem. Patlaban notiek aprīkojuma savākšana, pēc kuras ugunsdzēsēji glābēji dosies prom no notikuma vietas.

Sabrukušā veikala bīstamajā zonā strādāja glābēji no vairākiem reģioniem, tostarp arī dienesta vadība, reģionālo struktūrvienību un daļu komandieri. Kopējais VUGD amatpersonu un darbinieku skaits, kas piedalījās glābšanas un meklēšanas darbos, sniedza tehnisko nodrošinājumu, koordinēja darbu veikšanu un veica citus darbus, bija 557 cilvēki.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī glābēji turpināja strādāt Zolitūdē sabrukušā lielveikala «Maxima» drupās, bet neviens jauns traģēdijas upuris netika atrasts. Šembele atzīmēja, ka drupu pārcilāšanas darbi noritēja ļoti lēnām un uzmanīgi.

Kā ziņots, Zolitūdes veikala «Maxima» drupās atrastas 54 cilvēku mirstīgās atliekas. Pēdējais līķis no gruvešiem tika iznests sestdien ap plkst.18. Amatpersonas paudušas cerību, ka vēl vairāk upuru atrasti netiks, turklāt arī teorētiski šāda iespēja ir sarukusi līdz minimumam.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala «Maxima» griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji, bet vēl vairāki desmiti guva smagus savainojumus.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Lai pieminētu šīs traģēdijas upurus, šodien plkst.10 visā Latvijā bija klusuma brīdis.

    Komentāri (434)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu