Biedrība: romi ir viena no visvairāk diskriminācijai pakļautajām grupām Latvijā (67)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Romi Latvijā ir viena no tām sabiedrības grupām, kas diskriminācijai ir pakļauta visvairāk, otrdien atzina biedrības «Alternative» vadītājs Dainis Krauklis.

Pēc viņa vārdiem, reālā situācija un fakti liecina, ka romiem kā vienai no sabiedrības aizspriedumiem visvairāk pakļautajām minoritātēm Latvijā nepieciešama uzmanība un atbalsts.

«Tas ir fakts, ka romu tautības pārstāvju vidū valda pārāk zema izglītība vai pat analfabētisms, fakts, ka romu tautības pārstāvjiem pretendēt uz darbavietām Latvijā ir problēma, romu tautības pārstāvji neredz motivāciju izglītoties, realitāte ir arī tā, ka Latvijā valda diskriminācija un romi ir viena no tām sabiedrības grupām, kas diskriminācijai ir pakļauta visvairāk,» pastāstīja Krauklis.

Latvijā dzīvo aptuveni astoņi tūkstoši romu. Sabiedrības integrācijas fonds otrdien informē par projekta rezultātiem. Projektā notika diskusijas Limbažos, Jelgavā, Daugavpilī un Ventspilī, lai apkopotu informāciju par labajiem prakses piemēriem un radītu priekšlikumus situācijas uzlabošanai nākotnē.

«Piekrītu, ka ir sarežģīti strādāt ar romu tautības auditoriju. Visās tautās ir gan gaišās, gan tumšās krāsas. Diemžēl romu tautības cilvēki maz atbalsta centienus un aktivitātes viņu labā. Tikai retie ir sapratuši izglītības nozīmi,» vienlaikus atzina romu kopienas pārstāvis.

Krauklis norādīja, ka arī valsts līderiem būtu jāsaprot, ka jādara viss, lai cilvēki Latvijā dzīvotu, nevis tikai eksistētu. «Piemēram, ja cilvēks ar augstāko izglītību, strādājot pilnu slodzi, saņem nedaudz vairāk par minimālo algu, cilvēkiem, kuriem izglītības nav, nekad nebūs motivācijas mācīties un studēt. Viņi dos priekšroku darbam un dzīvei ārzemēs,» viņš vērtēja.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu