Prasa atcelt bērna obligātu reģistrēšanu bērnudārza rindā (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Vairāk nekā divi tūkstoši vecāku prasa atcelt prasību obligāti reģistrēt bērnu pašvaldības bērnudārza rindā un atstāt to pašu vecāku ziņā.

Šo prasību trešdien skatīs Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija. Vecāki arī prasa palielināt laiku, cik daudz bērns var kavēt privāto dārziņu bez ārsta zīmes, nezaudējot pašvaldības līdzfinansējumu.

Saeimā un Izglītības un zinātnes ministrijā vērsušās biedrības «Latvijas vecāku kustība», «Vecāki par izglītību» un Latvijas privāto pirmsskolu biedrība.

«Neatkarīgi no tā, vai bērni apmeklē pašvaldību vai privātās pirmsskolas izglītības iestādes, viņi visi ir vienlīdzīgi,» uzsvērts vēstulē deputātiem.

Vecāki prasa Izglītības likumā noteikt, ka pašvaldība par tās administratīvajā teritorijā deklarēta pusotra gada vecumu sasnieguša bērna izglītošanu, kurš apmeklē privāto izglītības iestādi, privātajam pakalpojumu sniedzējam nodrošina finansējumu tādā apmērā kā pašvaldības izglītības iestādē neatkarīgi no tā, vai bērns pretendē uz vietu pašvaldības bērnudārzā.

Vislielākā rinda par vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ir Rīgā, bet citos Latvijas novados tā ir mazāka problēma. Rīgā kopumā pirmsskolas izglītību pašvaldības bērnudārzos iegūst 26 700 bērnu, privātajās izglītības iestādēs izglītības pašvaldības līdzfinansējumu 132 eiro apmērā saņem 3210 bērnu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu