Konceptuāli atbalsta ideju par jaunu televīzijas kanālu (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija konceptuāli atbalsta Latvijas Televīzijas (LTV) vadītāja ideju par jauna televīzijas kanāla izveidi, trešdien sacīja komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība).

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte trešdien deputātus iepazīstināja ar ideju par kopīgu Baltijas valstu televīzijas kanālu, kam, viņaprāt, būtu jābūt krievu valodā.

«Komisija bija atbalstoša, konceptuāli mēs šo ideju atbalstām, šāds kanāls ir jāveido, un ir ļoti svarīgi uzrunāt cilvēkus Latvijā, īpaši gribu uzsvērt Latgali, kas ir ievainojams reģions informatīvās telpas ziņā, kur ieplūst masīva Kremļa propagandas straume, un jādomā, ko tai likt pretī. Jādomā ne tikai par Latgali, bet arī, piemēram, par cilvēkiem Rīgā,» atzina Mūrniece.

Deputātu mērķis trešdien bija uzklausīt pamatinformāciju, taču sīkāku informāciju par to, kas jau izskanējusi iepriekš, deputāti neesot ieguvuši. Sarunas ar Igaunijas un Lietuvas sabiedriskajiem medijiem joprojām turpinoties, un viss vēl esot tapšanas procesā.

Trešdien nav apspriests jautājums, kādā valodā šāds kanāls raidītu un vai komisija atbalstītu, ja tā saturs būtu tikai krievu valodā. Netiek runāts arī par valsts budžeta finansējumu, jo tiekot vērtēta iespēja kanāla izveidei piesaistīt Eiropas naudu.

«Tā būs vēršanās Eiropas Komisijā ar finanšu pieprasījumu par šāda kanāla veidošanu. Šobrīd nav runa par budžeta naudas piešķiršanu, ieceres veidotāji par to nerunā. Ja ir iespēja paņemt no Eiropas Komisijas naudu – vairākus miljonus šāda kanāla veidošanai, manā skatījumā tas būtu vienkārši lieliski, ja Latvija varētu sākt prezidentūru 2015.gadā un vienlaikus tiktu izveidots šāds jauns televīzijas kanāls,» teica par mediju politiku atbildībā Saeimas komisijas vadītāja.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu