«Saskaņa» rosinās sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai apturētu bankas «Citadele» slepeno pārdošanu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valdībā opozīcijā esošā partija «Saskaņa» rosinās sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai apturētu bankas Citadele slepeno pārdošanu, TVNET informēja partijas padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Katrīna Iļjinska.

«Slepenība un steiga deviņdesmito gadu privatizācijas procesa stilā, kādu valdība demonstrē šobrīd pārdodot par zemu cenu banku «Citadele» slepeni izraudzītam, nezināmam investoram, ir pilnīgi nepieņemama,» uzskata «Saskaņa».

«Situācijā, kad pēc «Krājbankas» kraha daudzos valsts reģionos vispār nav pieejami banku pakalpojumi, laikā, kad valsts ekonomika ir pilnībā atkarīga no ārvalstu bankām, un laikā, kad valsts ekonomikai vairāk kā jebkad ir nepieciešams atbalsts, nešaubīgi bija un ir iespējams panākt risinājumu, kurā banka pastarpināti tiek paturēta valsts īpašumā,» teikts partijas paziņojumā.

Latvijas valdība aizbildinās ar Eiropas prasībām, lai gan patiesībā visas tā sauktās prasības ir sarunu rezultāts, kurās Latvijas valdība pati ir atteikusies pat no pastarpinātām tiesībām uz banku. «Valdības īstenotā privatizācijas shēma balstās uz meliem un noklusējumiem,» apgalvo «Saskaņa».

Partijas priekšstāvji uzskata, ka kategoriski

nav pieņemams, ka banka «Citadele», kurā ieguldīti simtiem miljonu nodokļu maksātāju naudas un kura šobrīd strādā ar peļņu, tiek pārdota, nesniedzot sabiedrībai nekādu informāciju nedz par summu, nedz par pircēju,

nedz arī par nosacījumiem, uz kādiem darījums tiek slēgts.

Latvijas Republikas Satversme paredz tiesības ne mazāk kā vienai trešajai daļai Saeimas locekļu pieprasīt sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi.

Politisko partiju apvienības «Saskaņas centrs» frakcija aicina «visus godīgos «Vienotības», ZZS un Nacionālās apvienības deputātus, kā arī deputātus no partijas «Latvijas Attīstībai« un «Reģionu alianses» parakstīties par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai uzdotu Ministru kabinetam nekavējoties apturēt bankas «Citadele» akciju pārdošanas procesu un sniegt Saeimai izvērstu ziņojumu par izvēlēto pircēju, cenu un citiem darījuma nosacījumiem.»

Kā ziņots, valdība otrdien pēc vairāku stundu lemšanas akceptēja ASV fonda «Ripplewood Holdings» izteikto bankas «Citadele» iegādes piedāvājumu. Par to žurnālistus informēja valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V), taču viņa atteicās sniegt sīkāku informāciju par investoriem - patiesajiem labuma guvējiem un pārdošanas summu. Šī informācija tikšot sniegta tikai pēc līguma parakstīšanas.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu