No Latvijas ES pilsoņus varēs izraidīt izņēmuma gadījumā, ja viņi radīs nopietnus draudus valsts drošībai (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien otrajā, galīgajā, lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, kas nosaka, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts pilsonim izraidīšana no Latvijas nav piemērojama, izņemot gadījumus, kad tiesa atzīst, ka, ievērojot lietas apstākļus, viņa atrašanās Latvijā rada nopietnus draudus valsts drošībai.

Likumā noteikts, ka izraidīšana no Latvijas nav piemērojama ES dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices pilsonim, kā arī viņa laulātajam, bērniem līdz 21 gada vecumam, vecākiem vai personai, ar kuru viņš dzīvo kopā un ar kuru viņam ir kopīga (nedalīta) saimniecība vai kura ir viņa apgādībā.

Izņēmums būs gadījumi, kad tiesa atzīst, ka, ievērojot lietas apstākļus, noziedzīgā nodarījuma raksturu un vainīgā personību, viņa atrašanās Latvijā rada nopietnus draudus sabiedriskajai kārtībai vai valsts drošībai.

Ja šāda persona Latvijā ir uzturējusies iepriekšējos desmit gadus vai ir nepilngadīga, tad attiecībā uz to izraidīšana piemērojama tikai tad, ja tiesa atzīst, ka, ievērojot lietas apstākļus, noziedzīgā nodarījuma raksturu un vainīgā personību, tās atrašanās Latvijā rada nopietnus draudus valsts drošībai. Izraidīšana no Latvijas nepilngadīgajam piemērojama arī tad, ja tā atbilst nepilngadīgā interesēm saskaņā ar Latvijai saistošiem starptautiskajiem līgumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu