Dobeles novadā vakar degusi kūts; izglābtas 30 vistas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vakar Dobeles novada Zebrenes pagastā degusi kūts ar govīm un vistām. Ugunsgrēkā neviens nav cietis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.15.51. 90 kvadrātmetru platībā dega kūts, kuras kopējā platība ir 300 kvadrātmetri.

Govis no kūts bija izvestas jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās, bet apmēram 30 vistas no sadegšanas izglāba VUGD darbinieki. Rezultātā neviens cilvēks vai dzīvnieks ugunsgrēkā necieta.

Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt elektroīssavienojums, taču precīzi notikušā apstākļi vēl tiks skaidroti.

Savukārt šorīt neilgi pirms plkst.5 Beverīnas novada Kauguru pagastā divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā pie apkures katla dega malka divu kvadrātmetru platībā. Piedūmojuma dēļ no mājas tika evakuēti pieci cilvēki.

Kā liecina operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēmis 39 izsaukumus - dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti 15 glābšanas darbi, bet deviņi izsaukumi izrādījušies maldinoši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu