Jūrmalas slimnīca nepārtrauks darba attiecības ar ārstiem, kurus tiesā par zīdaiņa nāvi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas slimnīca neplāno pārtraukt darba attiecības ar ārstiem, kurus pirmās instances tiesa atzina par vainīgiem saistībā ar nekvalitatīvu palīdzību dzemdībās un piesprieda brīvības atņemšanu, pavēstīja slimnīcā pēc tam, kad lietā pieejams pilns spriedums.

«Spriedumā nav noteikts, ka ārsti nedrīkstētu turpināt profesionālo darbību, kas norāda, ka ārstu sertifikāti ir derīgi arī turpmāk un mums nav pamatots iemesls pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar Sergeju Gamzajanu vai Valdi Mozgiru,» sacīja Jūrmalas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš.

Viņš norāda, ka Veselības inspekcija arī nesaskatīja nepieciešamību anulēt ārstu sertifikātus, kad vērtēja šo gadījumu 2008.gadā.

Valdes priekšsēdētājs norāda, ka abi ārsti ir ilggadēji Jūrmalas slimnīcas darbinieki, un Jūrmalas slimnīca esot trešā pieprasītākā dzemdību nodaļa Latvijā.

«Mums ir svarīgi, lai nodaļā strādātu pieredzējuši speciālisti, kas varētu pieņemt dzemdības dažādos apstākļos,»

pauž vadītājs.

Jau ziņots, ka Jūrmalas slimnīcas ārsti, kuriem par nekvalitatīvu palīdzību dzemdībās piespriesta brīvības atņemšana, savu vainu neatzīst un spriedumu plāno pārsūdzēt.

Jūrmalas pilsētas tiesa 12.februārī atzina par vainīgiem Gamzajanu un Mozgiru noziedzīga nodarījuma izdarīšanā pēc Krimināllikuma 138.panta otrās daļas. Gamzajanu tiesa sodīja ar viena gada un trīs mēnešu brīvības atņemšanu, savukārt otru apsūdzēto - Mozgiru sodīja ar brīvības atņemšanas sodu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

Lieta ir par septiņus gadus veciem notikumiem. Runa ir par jaunu ģimeni, kura vērsās pēc dzemdību palīdzības Jūrmalas slimnīcā. Pēc nepilnas diennakts iestājās bērniņa nāve. Cietušo pārstāvis pastāstīja, ka arī Veselības inspekcija veica izmeklēšanu, kuras laikā konstatēja vairākus pārkāpumus šo divu ārstu darbībā. 2010.gadā lieta nonāca tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu