Šogad bruņotajos spēkos pieņems kopumā 400 karavīru

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šogad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems kopumā 400 karavīru, liecina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) informācija.

NBS norāda, ka šogad bruņotie spēki 95 karavīrus pieņems studijām Nacionālās aizsardzības akadēmijā. Savukārt 162 karavīrus uzņems dienestam Sauszemes spēku kājnieku brigādē, 45 – Speciālo uzdevumu vienībā, 35 – Štāba bataljonā, desmit karavīrus – Jūras spēku flotiles vienībās, bet vēl astoņus – Gaisa spēku aviācijas bāzes vienībās. Šogad plānots rekrutēt arī desmit instruktorus speciālistus, kā arī 35 karavīrus speciālistus dienestam specializētajās vienībās.

NBS arī atgādina, ka 2013.gadā bruņotajos spēkos ir sākta Kiberaizsardzības vienības veidošana, kas tiks iekļauta Zemessardzes sastāvā. To veidos aptuveni 100 privātajā sektorā nodarbinātie eksperti, kuri brīvajā laikā, dienot Zemessardzē, ir ieinteresēti veidot regulāru sadarbību IT drošības jautājumos, sniedzot savu atbalstu valsts drošības un aizsardzības uzdevumu izpildē.

Iepriekš NBS ziņoja par nedaudz mazāku karavīru skaita uzņemšanu profesionālajā dienestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu