LPS aicinās Saeimu noteikt piecu gadu pašvaldību vēlēšanu periodu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) šodien Smiltenē notiekošajā 26.kongresā nolēmusi lūgt Saeimu pagarināt pašvaldību vēlēšanu periodu līdz pieciem gadiem pašreizējo četru gadu vietā.

LPS pieņemtajā rezolūcijā norādīts, ka vēlēšanu periods par vienu gadu jāpagarina, ņemot vērā, ka pēc ilgstošas ekonomiskās krīzes nepieciešama gan valsts, gan arī pašvaldību aktīva un mērķtiecīga politika izaugsmes veicināšanai.

Saeima arī tiek aicināta saskaņot pašvaldību vēlēšanas un Eiropas Parlamenta vēlēšanas jau ar nākamo vēlēšanu ciklu, kā arī izvērtēt iespēju abas vēlēšanas organizēt vienā dienā.

Kā paskaidro LPS,

apvienojot vairākas vēlēšanas vienā dienā, tiek panākts gan ekonomiskais izdevīgums, gan lielāka iedzīvotāju aktivitāte.

Tāpat tādā veidā tiek sadalīts uzvarējušo politisko spēku spektrs un nodrošināta iespēja starpvēlēšanu periodā sākt un pabeigt dažādus attīstības projektus.

LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis kongresā uzsvēra, ka tas ļautu nodrošināt, ka nenotiek vēlētāju aktivitātes kritums, kā tas bija Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Viņaprāt, arī Saeimai vajadzētu nākotnē pāriet uz tādu pašu vēlēšanu periodu.

Viņš pieļāva, ka politiskās partijas gan baidās no rezultāta, kāds būs, ja pašvaldību vēlēšanas apvienos ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Par nepieciešamību pagarināt pašvaldību vēlēšanu periodu līdz pieciem gadiem LPS runāja jau pagājušajā gadā notikušajā kongresā.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanas notika 2013.gada 1.jūnijā, un tajās piedalījās 45,99% balsstiesīgo vēlētāju. Savukārt iepriekšējās Eiropas Parlamenta vēlēšanas notika 2014.gada 24.maijā, un tajās balsoja 30,24% vēlētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu