Teroristu finansētājs sašutis, ka banka par pārskaitījumu bloķēja viņa kontu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sociālajā vietnē Twitter kāds Vitālijs raksta: «Pirms pāris mēnešiem pārskaitīju 20 eiro fondam, kas atbalsta Donbasa kareivjus. Bet redziet, ko man debiliķi atbildēja no bankas.» Pielikumā sociālā tīkla lietotājs pievienojis DNB bankas ziņojumu, kurā teikts, ka bankas attiecības ar klientu tiek pārtrauktas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un terorisma finansēšanu.

DNB banka šo notikumu nevēlas komentēt, jo nedrīkst sniegt informāciju par saviem esošajiem vai bijušajiem klientiem.

«Līdzīgi kā citur pasaulē, bankas arī Latvijā īsteno principu «pazīsti savu klientu», lai samazinātu bankas risku tikt iesaistītai darījumos ar klientiem, kuri saistīti ar naudas atmazgāšanu vai terorisma finansēšanu. Šā principa mērķis ir iegūt informāciju par klientiem un viņu naudas līdzekļu izcelsmi, lai pārliecinātos, ka tiem nav noziedzīga izcelsme un ka tie netiek izmantoti noziedzīgiem mērķiem,» skaidro banka.

Saskaņā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumu bankai ir tiesības pieprasīt no saviem klientiem un klientiem ir pienākums sniegt klienta izpētei nepieciešamo informāciju un dokumentus, tai skaitā par patiesajiem labuma guvējiem, klientu veiktajiem darījumiem, klientu un patieso labuma guvēju saimniecisko, personisko darbību, finansiālo stāvokli, naudas vai citu līdzekļu avotiem.

Ja banka nesaņem pieprasīto informāciju un dokumentus apjomā, kas tai ļauj veikt klienta izpēti pēc būtības, banka izbeidz darījuma attiecības ar klientu un pieprasa klienta saistību pirmstermiņa izpildi.

Visticamāk, ka šajā gadījumā klients pieprasīto informāciju bankai nevarēja vai negribēja sniegt. Tāpēc attiecības tika pārtrauktas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu