Laizāne prognozē sarežģītu un ilgu diskusiju saistībā ar ieceri pareizticīgo Ziemassvētkus noteikt par brīvdienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima pērn decembrī nodeva izskatīšanai komisijām partijas «Saskaņa» ierosinājumu noteikt, ka 7.janvāris - diena, kad pareizticīgie un vecticībnieki svin Ziemassvētkus, - Latvijā ir jānosaka par brīvdienu. Atbildīgās komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) prognozē, ka šā jautājuma apspriešana būs sarežģīta un ilga.

Pagaidām nav zināms, kad Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sāks skatīt šo jautājumu, Laizāne gan pieļaujot iespēju, ka tas varētu notikt šogad. Viņa skaidroja, ka līdz šim deputātiem nebija iespējas pievērsties šai lietai, jo darba kārtībā bija citi jautājumi, piemēram, notika intensīvs darbs pie grozījumu Patvēruma likumā sagatavošanas.

Vaicāta, vai jautājuma par pareizticīgo Ziemassvētku noteikšanu par brīvdienu skatīšana nav pārāk ilgi aizkavējusies, politiķe norādīja, ka komisijas darba kārtībā ir dažādi jautājumi un ir ļoti grūti salīdzināt to virzību. Laizāne iepriekš norādīja, ka šajā lietā būs nepieciešama rūpīga diskusija, pieaicinot vēsturniekus un citus ekspertus.

Kā ziņots, viens no grozījumu iniciatoriem Valērijs Agešins (S) iepriekš pauda, ka «Saskaņa» šo ieceri ir iesniegusi Saeimā vismaz 12 reizes kopš 2002.gada. Šī neesot pirmā reize, kad līdzīga iecere esot nodota vērtēšanai komisijās, taču iepriekš šādi likumprojekti komisijā arī tika «nomuļļāti», piebilda politiķis.

Jau vēstīts, ka par minētā likumprojekta nodošanu komisijām nobalsoja 50 deputāti, kuri pārstāv gan opozīcijas, gan koalīcijas partijas, pret bija 19 parlamentārieši, tostarp nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāti, Raimonds Bergmanis (ZZS), Arturs Kaimiņš (LRA), Atis Lejiņš (V) un Veiko Spolītis (V). Vēl 13 koalīcijas deputāti balsojumā atturējās, bet četri parlamentārieši no dažādām partijām balsojumā nepiedalījās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu