Bez maksas varēs pārbaudīt bērnu veselību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai atgādinātu vecākiem par nepieciešamību bērniem regulāri veikt profilaktiskas veselības apskaties un izmeklējumus, tiks rīkota akcija «Bērnu veselības pietura», kuras ietvaros varēs pārbaudīt bērnu veselību, skolas gaitas uzsākot, liecina akcijas organizatoru «Bērnu klīniskā universitātes slimnīca» sniegtā informācija.

Akcijas ietvaros bērni un viņu vecāki tiks izglītoti arī par ikdienā svarīgām lietām kā veselīgs uzturs, sēdēšanas pozas, pareiza zobu tīrīšana un citiem jautājumiem.

Visā akcijas norises laikā būs iespējams konsultēties ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) rezidējošiem pediatriem, lai izmērītu bērnam asinsspiedienu, pārbaudītu stāju un redzi, kā arī lai uzzinātu, kā bērnam ir pareizi jāsēž pie galda un kādi vingrinājumi jāveic pēc ilgstošas sēdēšanas.

Paralēli varēs vērsties pie BKUS Svara korekcijas programmas speciālista, lai izmērītu bērna garumu un svaru, kā arī lai saņemtu konsultāciju par veselīga uztura pamatprincipiem. Atsevišķos laikos būs iespējams konsultēties ar zobārstniecības klīnikas «Sirowa Rīga» zobārstu un higiēnistu par pareizu zobu tīrīšanu, un piedalīties BKUS Uzturskolas meistarklasē par pareizas pusdienu kārbiņas salikšanu bērniem.

«Mazkustīgā dzīvesveida rezultātu mēs nereti redzam, kad bērni kļūst par mūsu pacientiem - arvien vairāk bērnu arī Latvijā ir ar liekā svara problēmām. Nepietiekošas fiziskās aktivitātes ir iemesls, kāpēc nereti sākumskolas vecuma bērniem ir problēmas ar pareizu stāju. Tāpēc vēlos uzsvērt, ka tā ir vecāku atbildība – gādāt, lai bērns būtu nodarbināts ārpusskolas aktivitātēs un pulciņos, kā arī saņemtu pilnvērtīgu uzturu, kas augošam organismam intensīvas mācību slodzes apstākļos ir ļoti svarīgi,» uzsver Dace Gardovska , BKUS Bērnu slimību klīnikas vadītāja.

Veselības rādītāju pārbaudes stacija «Bērnu veselības pieturā» norisināsies:

27., 28., 29.augustā no plkst.12:00 līdz plkst.17:00;

4., 5.septembrī no plkst.12:00 līdz plkst.17:00

Akcija notiks tirdzniecības centrā «Domina Shopping».

Akciju organizē Bērnu klīniskā universitātes slimnīca sadarbībā ar «Domina Shopping».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu