VUGD: ja pierobežā kāds ziņos par zaļajiem cilvēciņiem, policija reaģēs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elīna Kursīte

Gadījumā, ja kāds no Latvijas pierobežas iedzīvotājiem pamanīs un ziņos par tā dēvētajiem zaļajiem cilvēciņiem, Valsts policija uz to reaģēs, trešdien Saeimas Pieprasījuma komisijas sēdē sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

Saeimas komisijā trešdien deputāti kopā ar VUGD un Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem pārrunāja rīcību ārkārtas gadījumos.

Deputāte Ingūna Rībena (NA) sacīja, ka tagad parādās ziņas, ka 28 cilvēku grupa var mierīgi pāriet robežu un iekļūt Latvijas teritorijā. Viņa norādīja, ka «ir kāda pirmā viensēta, kas pamana, ka notiek šāda cilvēku kustība.»

«Man bija tāds zvans par to, ka pie robežas no viensētas redzēta pulcējamies militārā tehnika. Balss liecina, ka cilvēks ir saprātīgs un nobijies. Ko lai viņš dara - zvana 112 vai uz vietējo pašvaldību? Bet, iespējams, ka pašvaldība ir patālu, ir vakars vai nakts un neviens īsti nav to pamanījis, izņemot šo cilvēku,» pauda parlamentāriete.

Rībena rosināja noteikt, kā cilvēkiem rīkoties šādās situācijās. Viņa taujāja, vai «vienkārši sēdēt un skatīties vai pieņemt veselā saprāta robežās kaut kādu rīcību - varbūt bēgt, varbūt bisi izņemt no seifa?».

VUGD pārstāvis uz to atbildēja, ka šis jautājums vairāk ticis apspriests, kad bija aktuāls zaļo cilvēciņu jautājums. Amatpersonas runājušas, ka prātīgi būtu iespējamo rīcību pārrunāt ar pierobežas iedzīvotājiem un ar pašvaldību palīdzību izplatīt bukletus.

«Ja šāds iedzīvotājs piezvanīs 112, tas būs viens no pareizajiem telefoniem, jo saprotot, ka tā informācija nav mums, savienosim šo cilvēku ar Valsts policiju. Valsts policija informāciju ņems vērā un attiecīgi kaut kā reaģēs. Tas ir viens no dienestiem, kas visātrāk varēs sniegt rekomendācijas, kā rīkoties,» norādīja Eklons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu