Pedagogu streika dēļ pārcels divu mācību priekšmetu olimpiāžu datumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ņemot vērā Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības padomes lēmumu par pedagogu streika rīkošanu šā gada 27.novembrī, Valsts izglītības satura centrs (VISC) pārcels divu plānoto mācību priekšmetu olimpiāžu datumus,informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Diāna Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka 27.novembrī bija paredzēts rīkot bioloģijas olimpiādes novada posmu tiešsaistē un mazākumtautību izglītības programmu latviešu valodas valsts olimpiādi.

Ņemot vērā radušos situāciju, VISC pieņēmis lēmumu par abu minēto olimpiāžu datumu pārcelšanu. Bioloģijas olimpiāde pārcelta uz 30. novembri, savukārt mazākumtautību izglītības programmu latviešu valodas olimpiāde uz 26. novembri.

Plānots, ka bioloģijas olimpiādē tiešsaistē varētu piedalīties līdz 2500 skolēniem, bet mazākumtautību izglītības programmu latviešu valodas valsts olimpiādē 53 olimpiādes dalībnieki.

Jau vēstīts, ka LIZDA padome trešdien ārkārtas sēdē vienojusies par vienas dienas brīdinājuma streiku. Streiks paredzēts 27.novembrī.

LIZDA vadītāja Inga Vanaga aģentūrai BNS skaidroja, ka pagaidām nav zināms precīzs skaits, cik tieši pedagogu varētu piedalīties streikā. Vienlaikus provizoriskie aprēkini liecina, ka streikā varētu piedalīties 80% no arodbiedrības biedriem, kas ir vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku. Vanaga arī uzsvēra, ka streikā var piedalīties pedagogi, kuri nav LIZDA biedri. Precīzs skolotāju skaits būs zināms 17.novembrī.

Vienlaikus LIZDA izvirzījusi divas prasības - novirzīt deviņus miljonus eiro mazo skolu atbalstam un pedagogiem, kuriem ir zemākās algas, kā arī piešķirt papildu finansējumu augstākajai izglītībai, attiecīgi - sešus un 3,6 miljonus eiro.

Vanaga sacīja, ka šis būs brīdinājuma streiks, lai parādītu LIZDA attieksmi un to, ka nākotnē, ja netiks panākta vienošanās par LIZDA prasībām, arodbiedrība turpinās aktīvi rīkoties, lai aizstāvētu savas intereses.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu