Tiešraide: informē, kā Latvijā šogad izplatās gripa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs sadarbībā ar Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecību Latvijā piektdien, 27.novembrī, plkst. 11:00 aicina vērot ekspertu diskusiju par jautājumiem, kas saistīti ar gripu. TVNET piedāvā diskusijas video tiešraidi.

Eksperti diskusijas laikā arī atbildēs uz jautājumiem, kas iesūtīti pa e-pastu.

Ekspertu diskusijā piedalās:

Jurijs Perevoščikovs, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors;

Prof. Ludmila Vīksna, Veselības ministrijas galvenā speciāliste, infektoloģe;

Dr. Dace Zavadska, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu infektoloģe, vakcinācijas speciāliste;

Dr. Anna Miskova, ginekoloģe;

Prof. Uga Dumpis, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs.

Tiešraidē speciālisti stāstīs par jautājumiem, kas saistīti ar gripas izplatību un slimības ietekmi uz veselību, par gripas profilaksi, t.sk. vakcināciju un nespecifiskiem profilakses līdzekļiem, kā arī par to, kā iedzīvotājiem vispareizāk rīkoties, saslimstot ar gripu.

Informējam, ka šogad gripas sezona jau ir sākusies un kopš oktobra sākts arī gripas monitorings. Šogad kopš gripas sezonas sākuma Latvijā gripas aktivitāte bijusi zema, līdz šim reģistrēti trīs hospitalizēti gripas slimnieki. Tāpat kā citus gadus šajā laikā, izplatās arī citas akūtas augšējo elpceļu infekcijas (AAEI), bet iedzīvotāju vēršanās pie ārsta AAEI gadījumos ir līdzīga iepriekšējās sezonas rādītājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu