«Gods kalpot Latvijai» pārtaps par partiju un startēs pašvaldību vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Biedrība «Gods kalpot Latvijai» (GKL) šajā sestdien, 27.februārī plāno pārtapt par partiju un ir iecerējusi startēt nākamajās pašvaldību vēlēšanās, vēsta «Latvijas Avīze».

Kā intervijā laikrakstam norāda pašlaik partijas «Gods kalpot Rīgai» (GKR) biedrs un «Rīgas satiksmes» valdes loceklis Andrejs Požarnovs, GKL ir nobriedusi kļūt par partiju. Šobrīd tajā ir ap 400 cilvēku.

«Ideja, kādēļ apvienojāmies, ir nelāgās lietas, kuras piemeklējušas Latviju un no kurām jātiek vaļā.

Piemēram, esam pasaulē trešā visstraujāk izmirstošā valsts. Mirstība pārsniedz dzimstību, tautieši aizbrauc, pamet dzimteni. Jārisina demogrāfisko problēmu komplekss, jāmaina valsts attieksme pret uzņēmējiem un iedzīvotājiem, lai mēs nezaudētu cilvēkus. Par to spriedām biedrībā, bet, reorganizējoties par politisku partiju, nākamais solis būs dalība vēlēšanās,» skaidro Požarnovs.

Politiskā spēka būtība būs parādīt cilvēkiem reāli paveiktus darbus. «Programmas saraksta un sakrauj plauktā. Mēs dotu priekšroku skaidri norādītām ideoloģiskajām vērtībām un cilvēku tiešai uzrunāšanai. Neatkārtosim Zatlera vai Sudrabas ceļu - deklarēt manifestu, un tad lai sanāk «apakšā parakstījusies» raiba publika. Mūsu biedru kopums veidojies vairāku gadu garumā - esam līdzīgi domājošie un savstarpēji pazīstami,» skaidro GKL dibinātājs.

Topošās partijas atbalsta grupas esot Liepājā, Daugavpilī, Ķekavā, Jelgavā un citur.

Skaidru atbildi par turpmāko sadarbību ar GKR Požarnovs nesniedza.

«Vispirms nodibināsim Latvijas mēroga partiju un tad runāsim ar Andra Amerika Rīgas partiju par iespējamo sadarbības veidu.
Vēl pēdējās dienas pats esmu GKR biedrs, sestdien sāksies cita politiskā dzīve,»

teica politiķis.

Kopīgs starts vēlēšanās ar «Saskaņas centru» netiek plānots.

GKL startēs ar savu sarakstu, bet koalīcijas partnerus meklēs pēc vēlēšanām - kā kurā pašvaldībā būs iespējams.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu