16.marta pasākumos aizturēts Kremļa blogeris Greiems Filipss

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā 16.marta leģionāru piemiņas pasākumu laikā šodien aizturēts Krievijas propagandists, britu «žurnālists» Greiems Filipss.

Filipss ar vairākām kamerām šodien aktīvi centās iemūžināt «Daugavas vanagu» gājiena norisi, izraisot pasākuma dalībnieku neapmierinātību. «Žurnālistam» vairākkārt sanāca saķeršanās ar apsardzes darbiniekiem, līdz viņu aizturēja policija.

VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns apstiprināja, ka šodien leģionāru piemiņas pasākumu laikā Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, aizturēts Kremlim pietuvinātais «žurnālists» Greiems Filipss.

Viņš skaidroja, ka vīrietis bija mēģinājis provocēt ziedu nolicējus pie Brīvības pieminekļa un tika aizturēts par nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

Saistībā ar notikušo tagad Filipsam, visticamāk, tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

VP preses pārstāvis Dairis Anučins pastāstīja, ka Filipss ir nogādāts policijas iecirknī paskaidrojumu sniegšanai un administratīvā pārkāpuma lietvedības sākšanai saistībā ar iespējamu nepakļaušanos policijas prasībām.

Viņš uzsvēra, ka Filipss vairākkārt traucēja sabiedrisko kārtību gājiena laikā un ignorēja policijas aizrādījumus.

PAts Filipss uzskata, ka viņa aizturēšana ir uzbrukums preses brīvībai. Filipss, kurš šodien bija pievērsies video reportāžu veidošanai par 16.marta pasākumiem, turpināja filmēt arī policijas iecirknī notiekošo. Viņš pauda neizpratni par to, kādēļ ir aizturēts.

Vīrietis uzsvēra, ka nav izdarījis neko nosodāmu, bet tikai filmējis gājiena norisi. Filipss atzīst, ka sacēlis troksni, bet tas noticis, jo viņš uzdevis jautājumus, darot savu darbu.

Sevis filmētajā video viņš atkārto, ka ir Lielbritānijas pilsonis. «Neaiztieciet mani! Es neesmu pārkāpis likumu. Atlaidiet mani nekavējoties!» viņš krievu valodā saka policistiem.

«Šis ir uzbrukums preses brīvībai,» video reportāžā no policijas iecirkņa saka Filipss, aicinot zvanīt Lielbritānijas vēstniecībai.

Kā ziņots, Kremlim simpatizējošais žurnālists Greiems Filipss ceļojumā uz Baltijas valstīm devies tieši 16.marta priekšvakarā.

Filipss uztur savu interneta vietni «The Truth Speaker», kurā norāda, ka ir neatkarīgs, pilnībā pūļa finansēts žurnālists. Iepriekš Filipss bijis Kremļa finansētā telekanāla «Russia Today» žurnālists, ziņojot par notikumiem Austrumukrainā.

Savā pūļa finansēšanas platformas «Patreon» profilā Filipss raksta, ka pēdējos divus gadus ir nodrošinājis objektīvu informāciju par Donbasā notiekošo, bet tagad meklē jaunas vietas, kur «patiesību nomāc propaganda, lai varētu nodrošināt objektīvu žurnālistiku par šīm vietām».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu