Par kopdzīves likuma pieņemšanu parakstījušies vairāk nekā 7000 cilvēku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Par kopdzīves likuma pieņemšanu parakstījies vairāk nekā septiņi tūkstoši cilvēku, liecina informācija sabiedriskās iniciatīvas portāla «manabalss.lv».

Lai kolektīvais iesniegums nonāktu pie Saeimas deputātiem, to jāparaksta 10 tūkstošiem atbalstītāju.

Iniciatīvā pausts, ka Latvijai būtu jāpieņem kopdzīves likums, kas dotu iespēju nelaulātiem pāriem reģistrēt savu kopdzīvi un kļūt par juridiski atzītu ģimeni.

Idejas atbalstītāji pauž, ka, pieņemot kopdzīves likumu, Latvija atzīs katra cilvēka tiesības uz personisko laimi - tiks nodrošināta līdztiesība starp laulātiem un nelaulātiem pāriem; personas spēs atrisināt daudzās juridiskās problēmas, ko rada pašreizējās tiesiskās sistēmas nepilnības; tiks aizsargāti ārpus laulības dzimušie bērni; likums piešķirtu dažāda veida ģimenēm līdzīgas tiesības attiecībās ar valsti.

Iniciatīvu publicējis Juris Pūce no partijas «Latvijas attīstībai».

Ja iniciatīvu paraksta 10 tūkstoši, tā kā kolektīvais iesniegums nonāk Saeimā, kur to skata Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, izstrādājot turpmākās rīcības variantus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu